Onbeperkt onderweg surfen met XS4ALL

 Gepubliceerd door om 22:44  Internet
jan 092008
 
“Abonnees van XS4ALL kunnen voortaan kosteloos en onbeperkt internetten via hotspots van KPN (http://www.kpn.com/hotspots). Op ruim 900 locaties in Nederland bieden de HotSpots van KPN snel draadloos internet. Niet alleen thuis of op kantoor, maar ook onderweg kunnen XS4ALL-abonnees nu volwaardig e-mailen, surfen en bellen. Abonnees konden al een uur per week gratis gebruik maken van deze hotspots, nu is dat onbeperkt.”

(bron)

Nice. Het helpt natuurlijk als je lid van de familie bent. Als dochter van KPN is dat voor XS4ALL natuurlijk wat gemakkelijker te financieren, maar toch. Ben benieuwd wat anderen daar tegenover gaan zetten.
Al is het voor mij geen reden om over te stappen:
* Een abonnement bij XS4ALL met 8Mbit/sec download en 1Mbit/sec upload kost 54,95 euro per maand.
* Ik heb nu bij SURFSnel ADSL 10Mbit/sec download en 1Mbit/sec upload voor 27,95 euro per maand.
* Een los abonnement op KPN hotspots kost 29,95 euro per maand, en dat is dan inclusief HotSpots van KPN, inclusief toegang tot de hotSpots van T-Mobile in Nederland!
* Samen is dat dan 27,95 + 29,95 = 57,90 euro per maand.

Akkoord, het XS4ALL abonnement is inclusief een paar andere opties zoals bellen, PCzapper, opslagruimte etc.
Maar voor het gebeld worden hou ik liever nog even mijn KPN lijntje terwijl ik nu ook al bel via internet (met diezelfde telefoon), kost me aan belminuten zo’n 20 euro per jaar.
Hoe dan ook, blijft leuk aanbod, zeker als je toevallig wél al XS4ALL lid bent.

Een lange lijst over korte URLs

 Gepubliceerd door om 22:23  Tools
jan 092008
 
tape measure 2

Niet tevreden met TinyURL? Nou dan vind je hier nog 89 andere alternatieven!
Wat is TinyURL?
Geen idee wat TinyURL is? Dat is een gratis online dienst waarmee je een URL als dit:
http://mashable.com/2008/01/08/url-shortening-services/
omzet in: http://tinyurl.com/yp8cba
Of neem deze url:
http://tinyurl.com/yonf4x
Als je daar op klikt kom je bij een URL waarvan ik het origineel niet hier op de pagina zou kunnen krijgen.

Veel gemakkelijker dus te plakken in mailberichten, een PowerPoint slide of Twitterberichten. Twitter doet dat overigens automatisch, zelf heb ik een knop in de balk van mijn browser zitten waarmee ik eenvoudig korte links maak.
Je zult begrijpen dat ik dus ook niet veel behoefte heb aan die 89 alternatieven. Ik heb een tijdje een eigen script draaien gehad (de domeinnaam ‘kortelink.com’ heb ik nog), voordeel was dat ik het in eigen hand kon houden, maar dat script kon niet op tegen de online beschikbare tools. Dus kies er eentje uit en heb voortaan nooit meer last van URLs die ‘niet passen’.

Nog maar 26 dagen de tijd….

 Gepubliceerd door om 22:11  Tools
jan 092008
 
Support GoPHP5.org
“Don’t worry. If you server runs PHP 4 it won’t stop working on February. But don’t expect any upgrades or support after this date from the official PHP community. It is time to upgrade to PHP 5 and to make sure you (or your webhost or server admin) do so the community is not looking back and now focusing fully on PHP 5.”

(bron)

Pfff. Ja hoor, effe migreren van PHP 4 naar PHP 5. Ik heb net een aantal dagen achter de rug met meer problemen dan me lief was/is als gevolg van de upgrade van een MySQL-server. Slechts één componenten van een drie-eenheid bestaande uit PHP-applicatie, PHP versie en MySQL database die naar een nieuwe versie ging en heel wat uren tijd om te achterhalen wat er gewijzigd moest worden in de code om het weer functioneel te krijgen. Niet iets waar ik dus al direct weer trek in heb.
Ik heb hier bij Dreamhost inmiddels 7 verschillende domeinen draaien, niet allemaal even actief, maar wel (bijna) allemaal op basis van PHP versie 4.
Het upgraden op zich zal hier bij Dreamhost gelukkig wel gemakkelijk gaan. Het is bij elk domein een keuze-optie waar je tussen kunt schakelen. En ik weet van Michel Duijvestijn dat Nucleus in ieder geval hoort te werken op PHP 5. Maar dat weet ik natuurlijk niet zeker voor de verschillende andere PHP scripts die ik heb draaien of van de verschillende (gewijzigde) plugins.

Ik ga er voorlopig maar even vanuit dat Dreamhost niet direct de stekker uit hun PHP 4 ondersteunig zal trekken, maar als er een probleem in ontdekt wordt dat zij ernstig genoeg vinden (en dat dan dus niet meer opgelost gaat worden) dan zullen ze daar niet lang over doen. Toch maar even in gaan plannen dus. :-(