Djwiij-ing…

 Gepubliceerd door om 08:10  Gaming
jan 082008
 
djwiij - Klik voor grotere versie
“Djwiij-ing iets voor jou?”

(bron)

vroeg Jeroen van Beijnen via Twitter gisteren naar aanleiding van een bericht bij DutchCowboys. Idee bij DjWiij is dat een DJ een tweetal Wiimotes gebruikt voor het aansturen van zijn mengpaneel. En nee, dat is écht niet iets voor mij. Maar ik verwijs er toch even naar omdat het me verbaasde dat dit dus niet zomaar weer het zoveelste experiment met een Wiimote is. Het ziet er een stuk serieuzer uit als je naar de website van DjWiiJ.com kijkt.

Waarschuwing: als je de muziek niet vreselijk vindt, dan gaat het bezoek aan de site je al snel lang kosten, want de deuntjes die langs komen zorgen er voor dat zelfs als je denkt “dit ga ik dus nooit na doen” je heel lang blijft hangen.
Zie bijvoorbeeld dit voorbeeld of deze pagina met filmpjes.

jan 082008
 
Creative inperson - Klik voor grotere versie

Op Gizmodo staat een heel kort filmpje van de Creative inPerson videoconferencing set. De reacties bij Engadget zijn negatief, maar als ik naar de specs kijk die bij TMCnet genoemd worden (op basis van de FCC filing waar ik o.a. de getoonde foto vandaan heb en waar meer foto’s staan (PDF!)) dan weet ik helemaal nog niet eens of het zo’n gek apparaat is.

Vanaf de bank
Het apparaat werkt via Wifi en bekabeld netwerk. De camera heeft een groothoeklens en er zit een afstandsbediening op. In combinatie met de video-uitgang waardoor jet het apparaat gewoon op je TV aan kunt sluiten en de camera die ook werkt als het scherm dichtgeklapt is, is het heel denkbaar dat je op de bank zit terwijl je op je TV een videogesprek voert.

Prijs
Probleem is natuurlijk dat de $699 dollar aanschaf voor privégebruik nog best heftig is, terwijl voor zakelijk gebruik de koppeling aan een dienst (waar je $10 – $15 voor betaald) weer niet zo vanzelfsprekend is.
Als bedrijf wil je vaak zelf het geheel in de hand houden, dus een eigen dienst waar de apparaten verbinding mee maken en dan geen maandelijks bedrag. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Creative inPerson Wi-Fi Video Conferencing Device  Tags: