Een muis tussen je ogen

 Gepubliceerd door om 13:45  Tools
jan 042008
 
Camera Muis - Klik voor grotere versie

Kaj Rietberg heeft een bericht en screencast online gezet over Camera Mouse 2008. Dat is een gratis tooltje voor Windows Vista en XP waarmee je je muis kunt besturen met de bewegingen van je hoofd. Het werkt heel eenvoudig: downloaden, installeren, opstarten, het vierkantje op de juiste plek zetten, eventueel nog wat calibreren en klaar.

Kaj zet in de screencast het vierkantje op het puntje van zijn neus, ik heb zelf gemerkt (na een korte test) dat ik het prettiger vind om het vierkantje precies tussen mijn ogen te plaatsen. Dan kan ik de muis namelijk besturen door ergens naar te kijken (ik kijk meestal niet met mijn neus namelijk).

Het is overigens geen ‘speelgoed’ zoals de Wiimote, maar een serieus hulpmiddel voor mensen die niet de (volledige) beschikking hebben over de mogelijkheid om een muis te bewegen. Mooi.

Twitter Dip

 Gepubliceerd door om 07:15  Microblogging
jan 042008
 
Twitter Stats Chart

Het is nu officieel: december 2007 was voor mij een dip in het aantal tweets dat ik verstuurde. Met dank aan Brad Kellett die het Mac-only script van Damon Cortesi vertaalde in een online versie waarmee je eenvoudig een grafisch overzicht kunt krijgen van je Twitter gebruik.
Nog wat vroeg om te concluderen dat het een definitieve dip is. Duidelijk voor mij is wel dat het (zeker nu nog) een minder “als ik online ben doe ik het” karakter heeft dan bloggen.