Een muis tussen je ogen

 Gepubliceerd door om 13:45  Tools
jan 042008
 
Camera Muis - Klik voor grotere versie

Kaj Rietberg heeft een bericht en screencast online gezet over Camera Mouse 2008. Dat is een gratis tooltje voor Windows Vista en XP waarmee je je muis kunt besturen met de bewegingen van je hoofd. Het werkt heel eenvoudig: downloaden, installeren, opstarten, het vierkantje op de juiste plek zetten, eventueel nog wat calibreren en klaar.

Kaj zet in de screencast het vierkantje op het puntje van zijn neus, ik heb zelf gemerkt (na een korte test) dat ik het prettiger vind om het vierkantje precies tussen mijn ogen te plaatsen. Dan kan ik de muis namelijk besturen door ergens naar te kijken (ik kijk meestal niet met mijn neus namelijk).

Het is overigens geen ‘speelgoed’ zoals de Wiimote, maar een serieus hulpmiddel voor mensen die niet de (volledige) beschikking hebben over de mogelijkheid om een muis te bewegen. Mooi.

0 0 stem
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Kaj
Kaj
12 jaren geleden

Maar ook voor mensen die wel totaal mobiel zijn is het eens interessant om te voelen hoe het is. Dan lijkt me Pictionary spelen een leuke mogelijkheid geeft. Die tip kreeg ik van Jeroen van B.

Pierre
12 jaren geleden

Natuurlijk, ik bedoelde er ook zeker niet mee dat iemand die het niet nodig heeft, het niet eens zou moeten uitproberen.

2
0
Tips, opmerkingen, aanvullingen, ideeën naar aanleiding van dit bericht?x
()
x