Zentation.com #2

Zentation - Klik voor grotere versie

Ik had vrijdag al aangegeven zelf ook met Zentation.com te willen gaan testen. Ik had (natuurlijk) geen zin om alleen voor een test helemaal een filmpje en presentatie te gaan maken. Maar gelukkig had ik de benodigde materialen al online staan. Op Google video staat namelijk al de video-opname van het lunchcollege dat ik eind vorig jaar gaf voor mijn collega’s bij de afdeling Onderwijs. En het gebruikte presentatiebestand stond al bij Slideshare.
Een account aanmaken bij Zentation kost, zoals het hoort, een halve minuut werk. Daarna kon ik beginnen met het aanmaken van een nieuwe presentatie.
Stap 1 was het invoeren van een titel, een omschrijving en de URL van Google Video. Je ziet dan meteen of het de juiste presentatie is.
Stap 2 was niet, zoals ik verwacht had, het invoeren van de Slideshare URL. Je moet namelijk je oorspronkelijke Powerpoint presentatie opnieuw uploaden naar Zentation. Ik kom hier zo op terug.
Stap 3 is het invoeren van de tijdmarkers. Je krijgt daarbij de interface die je in de afbeelding ziet. Gaat heel gemakkelijk, gewoon door de video heen springen en op het juiste moment op het knopje bij de slide klikken. Een kind kan de was doen wat dat betreft.
Maar, zoals gezegd, de koppeling met Slideshare lijkt (blijkt?) alleen beschikbaar te zijn voor een aantal van de featured presentations. Niet eens voor ze allemaal, want de presentatie van Guy Kawasaki, die bovenaan staat op het moment bij de featured presentations, maakt ook geen gebruik van Slideshare.

[N.B.] De presentatie van Guy Kawasaki is overigens een must-see !!

Jammer, ik heb dan ook meteen een mailtje gestuurd naar de ontwerpers met de tip/vraag/het voorstel dat ook voor ‘gewone’ gebruikers mogelijk te maken. Ik weet niet of ze ruzie krijgen of hebben met Slideshare, maar het leek me juist zo’n mooie mashup.

Het resultaat:

ICTO Update 2006
62:23
Lunchcollege voor de afdeling onderwijs

of direct in het bericht:


Conclusie:
het is ontzettend simpel!
Ik begrijp dat ze nu alleen met Google Video kunnen werken omdat de andere sites nog niet toestaan direct naar een specifiek punt in de presentatie te springen. Dat kan met de streaming video voorzieningen van SURFnet ook al. Dus zou het niet moeilijk moeten zijn om zo’n tool voor de combinatie SURFnet videotheek + Slideshare te maken. Iemand met genoeg tijd die interesse heeft in dit gat te springen??

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
14 jaren geleden

Vreemd, ik kan wel springen naar de verschillende fragmenten in de video, maar ik krijg geen nieuwe slides in beeld…
PS: Prettige vakantie en geniet ervan!

Pierre
14 jaren geleden

Hé nou je het zegt. Het lijkt zo te zien een probleem tussen Internet Explorer en de fullscreen versie. Als ik het in IE in de fullscreen versie probeer krijg ik ook geen slide-update. In de embedded versie (zie hierboven) wél. Daar zie je in de grijze onderbalk een knop "outline". Als je daar een andere slide kiest en dan weer op die knop klikt om de outline te sluiten, dan zie je dat beide bijgewerkt zijn. Die embedded versie werkt zowel in IE als FF, maar de fullscreen versie werkt bij mij alleen in Firefox.

(RE: PS Dank je!)