Je eigen teleprompter voor bijna geen geld

Teleprompter - Klik voor grotere versie

Je kent ze wel van TV: Teleprompters, schermpjes waarop de tekst die de presentator moet zeggen voorbij komt rollen en die er voor zorgt dat hij/zij niet alleen altijd weet wat te zeggen, maar ook netjes in de camera kijkt. Voor privé gebruik niet echt betaalbaar, 1200 euro is niet echt een bedrag dat je snel zult neertellen lijkt me.

Maar je kunt er tamelijk eenvoudig zelf eentje maken, zo legt David Bull uit op instructables.com. Dat ziet er simpel genoeg uit om in de kerstvakantie eens een poging toe te wagen.
David is overigens niet de enige die dat voor doet, hier staat er eentje op Metacafe en hier eentje op CreativePro.com. Die op Metacafe gebruikt overigens een speciale spiegel en is dus iets duurder (47 dollar).
Schitterend vind ik overigens ook het eerste filmpje dat David Bull gemaakt heeft voor zijn online winkel. Eerst lach je om die mooie baard, maar let maar eens op hoe goed het filmpje er uit ziet nou hij recht de camera in kijkt. En dat dus met een teleprompter met glas uit een fotolijst en zijn blouse er over heen.

Zijn er geen mini-ondernemingen die nog op zoek zijn naar een product om aan te bieden?
Zelfs als je er rekening mee houdt dat een teleprompter die je koopt eigenlijk een gewoon LCD-scherm ingebouwd heeft, dan zou je zoiets voor onder de 300 euro moeten kunnen verkopen inclusief scherm en voor 100 euro exclusief scherm. Daarvoor zou ik dan niet zelf gaan knutselen!

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
13 jaren geleden

Ik ben hier ook weleens mee bezig geweest. Een heel bruikbaar script staat op:
http://www.cueprompter.com/
Gewoon wat javascript dat ik in een lokale file heb gezet en hier en daar wat aangepast.
Waarom ik het uiteindelijk niet gebruikt heb is omdat ik niet iemand ben die eerst z’n teksten helemaal gaat uitschrijven. Maar voor een studio-leer situatie is dit helemaal niet gek. Je kunt bijv. een oud notebook hiervoor gebruiken….

Pierre
13 jaren geleden

Als de kwaliteit van de spiegel hoog genoeg is, dan kun je het gebruiken zoals Stephanie bij Operator 11 deed (doet?).
Dan projecteer je het beeld van je laptop via de teleprompter met daarachter de camera zodat je ook ‘uit de losse pols’ recht in de camera kunt kijken.

Patrick de Vos
Patrick de Vos
13 jaren geleden

Hoi Pierre,

Leuk bericht.

Ik ben met een docent bezig geweest om een college op te nemen zonder studenten. Deze docent had echt een uitgeschreven script nodig om zijn verhaal zonder studenten te kunnen doen.

Hiervoor zou ik best wel eens een ruimte willen inrichten met een dergelijke opstelling…goedkoop maar doeltreffend.

Ik denk ook dat het helpt om andere docenten over de streep te krijgen om zoiets te gaan doen.