Mac Only ondertiteling

Mac Only ondertitels - Klik voor grotere versie

In aflevering 307 van de EduKast verwees ik er al kort even naar: ik ben in het kader van Impuls Digitaal bezig met het op een rijtje zetten van mogelijkheden van het aanbieden van ondertitels/captions bij video online. Daarbij gaat het dan om de ‘standaard’ dingen zoals ondertitels bij WMV-video, Quicktime en Flash. Maar ook om het gebruik van diensten als dotSUB en VCASMO.
De bronnen die ik verzamel kun je vinden in de categorie Impuls Digitaal van mijn FURL-archief. Die is afgelopen weekend flink gegroeid.

Toen kwam ik er ook achter dat Apple blijkbaar ondersteuning voor een nieuw mechanisme voor het opnemen van ondertitels in video’s heeft ingebouwd in iTunes en de Quicktime player. Ziet er apart en op zich heel mooi uit met scrollende ondertitels. En ja hoor, hoewel ik die gelukkig wél ook op een Windows machine kan bekijken blijft het toevoegen ervan aan een Quicktime video voorlopig beperkt tot Apple gebruikers. Blijkbaar is het nog té nieuw. Maar was nou zo moeilijk geweest om het import-script ook voor Windows bezitters van het (betaald) Quicktime Pro geschikt te maken?
Heb ik nou net de Macbook doorgegeven aan mijn collega zodat hij er ook ervaring mee op kan doen. :(
Een voorbeeld van hoe het er uit ziet vind je hier. Bekijken kan wel al op Windows en Mac.
Mocht er iemand zijn die wél een manier weet om dit soort ondertiteling ook op een Windows machine toe te voegen (ik heb Quicktime Pro) dan hoor ik het graag.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Margreet
14 jaren geleden

@Pierre,

Is deze site nog iets voor je: http://www.learningtools.arts.ubc.ca/ ?

Pierre
14 jaren geleden

Hoi Margreet,

Je bedoelt vanwege de Interactive Video / Transcript Viewer? Die kende ik inderdaad nog niet. Ziet er interessant uit, vooral omdat ze een template beschikbaar stellen waarmee je het zelf zou moeten kunnen nadoen. Ik ga er eens me stoeien, zal er in ieder geval naar verwijzen ook als ik het filmpje dat ik zelf wil maken er niet in verwerkt krijg. Dank je!

Pierre
14 jaren geleden

Ah, ook Multimedia Learning Object Authoring Tool heeft ondertiteling, maar is een beetje buggy.