Vakoverstijgend werken en ICT

 Gepubliceerd door om 20:02  Leertechnologie
dec 092007
 
Vakoverstijgend werken - Klik voor grotere versie

Gerard Dümmer heeft een document online gezet dat hij gemaakt heeft zijn tweedejaarst studenten op de Hogeschool Domstad met als titel “Vakoverstijgend werken“. In het bericht staat een lijst met de bronnen waar hij naar verwijst en het document (PDF) is in zijn geheel te downloaden. Mooi overzicht. Mooi ook dat hij het online zet!

 Reacties uitgeschakeld voor Vakoverstijgend werken en ICT  Tags:
dec 092007
 
Teleprompter - Klik voor grotere versie

Je kent ze wel van TV: Teleprompters, schermpjes waarop de tekst die de presentator moet zeggen voorbij komt rollen en die er voor zorgt dat hij/zij niet alleen altijd weet wat te zeggen, maar ook netjes in de camera kijkt. Voor privé gebruik niet echt betaalbaar, 1200 euro is niet echt een bedrag dat je snel zult neertellen lijkt me.

Maar je kunt er tamelijk eenvoudig zelf eentje maken, zo legt David Bull uit op instructables.com. Dat ziet er simpel genoeg uit om in de kerstvakantie eens een poging toe te wagen.
David is overigens niet de enige die dat voor doet, hier staat er eentje op Metacafe en hier eentje op CreativePro.com. Die op Metacafe gebruikt overigens een speciale spiegel en is dus iets duurder (47 dollar).
Schitterend vind ik overigens ook het eerste filmpje dat David Bull gemaakt heeft voor zijn online winkel. Eerst lach je om die mooie baard, maar let maar eens op hoe goed het filmpje er uit ziet nou hij recht de camera in kijkt. En dat dus met een teleprompter met glas uit een fotolijst en zijn blouse er over heen.

Zijn er geen mini-ondernemingen die nog op zoek zijn naar een product om aan te bieden?
Zelfs als je er rekening mee houdt dat een teleprompter die je koopt eigenlijk een gewoon LCD-scherm ingebouwd heeft, dan zou je zoiets voor onder de 300 euro moeten kunnen verkopen inclusief scherm en voor 100 euro exclusief scherm. Daarvoor zou ik dan niet zelf gaan knutselen!

Mac Only ondertiteling

 Gepubliceerd door om 18:48  Leertechnologie
dec 092007
 
Mac Only ondertitels - Klik voor grotere versie

In aflevering 307 van de EduKast verwees ik er al kort even naar: ik ben in het kader van Impuls Digitaal bezig met het op een rijtje zetten van mogelijkheden van het aanbieden van ondertitels/captions bij video online. Daarbij gaat het dan om de ‘standaard’ dingen zoals ondertitels bij WMV-video, Quicktime en Flash. Maar ook om het gebruik van diensten als dotSUB en VCASMO.
De bronnen die ik verzamel kun je vinden in de categorie Impuls Digitaal van mijn FURL-archief. Die is afgelopen weekend flink gegroeid.

Toen kwam ik er ook achter dat Apple blijkbaar ondersteuning voor een nieuw mechanisme voor het opnemen van ondertitels in video’s heeft ingebouwd in iTunes en de Quicktime player. Ziet er apart en op zich heel mooi uit met scrollende ondertitels. En ja hoor, hoewel ik die gelukkig wél ook op een Windows machine kan bekijken blijft het toevoegen ervan aan een Quicktime video voorlopig beperkt tot Apple gebruikers. Blijkbaar is het nog té nieuw. Maar was nou zo moeilijk geweest om het import-script ook voor Windows bezitters van het (betaald) Quicktime Pro geschikt te maken?
Heb ik nou net de Macbook doorgegeven aan mijn collega zodat hij er ook ervaring mee op kan doen. :(
Een voorbeeld van hoe het er uit ziet vind je hier. Bekijken kan wel al op Windows en Mac.
Mocht er iemand zijn die wél een manier weet om dit soort ondertiteling ook op een Windows machine toe te voegen (ik heb Quicktime Pro) dan hoor ik het graag.

dec 092007
 

Aflevering 9 van jaargang 3 van de EduKast staat online met vandaag als onderwerpen: hoe zit het met jouw Eyedentity, wat bepaalt de prijs van virtuele sneeuw, Wii Fit in het onderwijs en Show That You Share.

 Reacties uitgeschakeld voor Aflevering 309 van de EduKast staat online  Tags: