Goodbye Planet Earth has arrived!

 Gepubliceerd door om 21:01  Film en Boek
dec 122007
 
Matthew Ebel

Nóg een pakje, maar deze lag te wachten bij thuiskomst. Het was de pre-order editie van de nieuwe CD van Matthew Ebel getiteld “Goodbye Planet Earth“.

Nou zul je terecht zeggen “wat is er nou zo bijzonder aan het ontvangen van een CD met muziek?”.

Niets eigenlijk. Maar Matthew Ebel is een artiest die voor mij beroemd geworden is via het Podsafe Music Netwerk. Ik heb regelmatig muziek van hem opgenomen in de EduKast.
Matthew is een artiest zonder platenlabel dat zijn kosten (vooraf) draagt en het produceren en uitbrengen van een CD is dan niet eenvoudig.
Afgelopen september bood Matthew dan ook de mogelijkheid om al voor het beschikbaar komen van de nieuwe CD een exemplaar te kopen. De CD’s waren in de voorverkoop duurder dan nu, maar dan kreeg je een exemplaar met een persoonlijke boodschap, een aantal stikkers en buttons.

Ik heb er toen eentje gekocht en die kwam vandaag dus binnen. Lekker muziek en de CD staat helemaal sjok en sjok vol: 71 minuten!
Zometeen ook even rippen naar iTunes dan kan ik er ook onderweg naar luisteren als ik het wil.

Mooi. Heerlijk ook tussen al dat onzin nieuws over platenmaatschappijen die krampachtig op zoek blijven naar middelen om een onhoudbare situatie in stand te houden.
Niet alleen is de CD het geld meer dan waard, het geeft me ook nog het tevreden gevoel dat ik mee help te laten zien dat het anders kan!
Wil je weten hoe dat voelt? Je kunt de CD nog steeds bestellen. :-)

 Reacties uitgeschakeld voor Goodbye Planet Earth has arrived!  Tags:

Uitpakparty: Logitech MX Air

 Gepubliceerd door om 19:52  Tools
dec 122007
 

Net voordat het tijd was om naar huis te gaan kwam er nog een doos aan op mijn werkkamer. Daar in zat o.a. de bestelde Logitech MX Air een muis die je niet (alleen) op de tafel gebruikt, maar optilt om “in de lucht” (vandaar de naam) al wijzend naar je monitor je muis te bedienen. Compleet met scroll functie, uiteraard linker en rechter muisknop en een aantal knoppen om bijvoorbeeld een video te laten starten met afspelen of om het volume aan te passen.
Hij staat nu op mijn bureau in Eindhoven op te laden.
Hoe hij is in gebruik (en met name natuurlijk ook hoe andere gebruikers er op reageren) hoor je dus een andere keer.

Overigens: hij wordt geleverd met een poetsdoekje erbij. Nu was hij namelijk nog glimmend en schoon (bijna onmogelijk overigens om er dan foto’s van te maken), maar duidelijk is al dat dat niet lang het geval zal zijn.

dec 122007
 
Divx Player Update - Klik voor grotere versie

Op Download Squad staat een verwijzing naar de (tijdelijke) actie van DivX.com waarbij je de converter voor DivX (waarmee je dus bijvoorbeeld je AVI bestanden kunt converteren naar DivX) tijdelijk gratis kunt krijgen. Die kost anders $20,- Is een kwestie van downloaden, je mailadres invullen en je krijgt een registratiecode. Er is zowel een Windows als Mac-versie beschikbaar.

Installeren vergt even wat opletten: ook DivX vindt het nodig een toolbar (in dit geval eentje van Yahoo!) op te nemen in de stallatieprocedure. Deze optie wil je (neem ik aan) even de-selecteren op het moment dat er om gevraagd wordt.
Bij de laatste stap waar je je mailadres invult wil je waarschijnlijk ook even het vinkje waarmee je je aanmeldt voor de nieuwsbrief uitzetten.

Maar daarmee ben je er nog niet. Lees verder….