dec 122007
 
Divx Player Update - Klik voor grotere versie

Op Download Squad staat een verwijzing naar de (tijdelijke) actie van DivX.com waarbij je de converter voor DivX (waarmee je dus bijvoorbeeld je AVI bestanden kunt converteren naar DivX) tijdelijk gratis kunt krijgen. Die kost anders $20,- Is een kwestie van downloaden, je mailadres invullen en je krijgt een registratiecode. Er is zowel een Windows als Mac-versie beschikbaar.

Installeren vergt even wat opletten: ook DivX vindt het nodig een toolbar (in dit geval eentje van Yahoo!) op te nemen in de stallatieprocedure. Deze optie wil je (neem ik aan) even de-selecteren op het moment dat er om gevraagd wordt.
Bij de laatste stap waar je je mailadres invult wil je waarschijnlijk ook even het vinkje waarmee je je aanmeldt voor de nieuwsbrief uitzetten.

Maar daarmee ben je er nog niet. Webplayer update
Je krijgt niet alleen de converter voor het maken van DivX bestanden, je krijgt ook een player (handig) voor het op je computer bekijken van DivX bestanden en de Webplayer voor het online bekijken van DivX bestanden (zie bijvoorbeeld deze post) zoals hieronder:

Ook die Webplayer is handig, maar in deze versie van de download is hij stuk. Tenminste bij mij op de computer wel.
Elke keer als ik naar een pagina ging met een DivX bestand claimde de Webplayer namelijk dat er een nieuwe versie was. Maar ook na installatie van die nieuwe versie bleef de player er over zeuren.
Uitzetten van die automatische check gaat niet, ik heb hem nu op “één keer per maand” controleren gezet zodat ik de melding niet meer krijg (rechtermuisknop op de player en dan “Preferences”):
Webplayer - Klik voor grotere versie
Ik heb ook de “gewone download” geprobeerd, maar dat maakte geen verschil.
Vervelend, maar ik neem aan dat het met een volgende versie van de player opgelost wordt.

Deel dit bericht:

  3 reacties aan “DivX Pro gratis – maar niet probleemloos”

Reacties (3)
 1. Hoi Pierre,

  Kun je mij aangeven wat het voordeel van divx is boven bijvoorbeeld flv?

  grt.

  Antoine

 2. Hoi Antoine,

  De exacte technische details moet ik je schuldig blijven. In de zee van codecs en afkortingen die je bijvoorbeeld op de FLV of DivX pagina’s op Wikipedia tegen komt verdwaal ik ook.

  Daarom even de niet-technische zaken:
  * Ik heb een DVD speler aangesloten op mijn TV die ook DivX en Xvid kan afspelen, maar geen FLV bestanden.
  * Tot voor kort had de Flash Player die je gebruikt voor het afspelen van FLV bestanden geen High Definition video ondersteuning. Als ik DivX video op internet zie dan is het in de regel juist materiaal van die hoge beeldkwaliteit. Kijk maar eens naar de filmpjes bij Stage6. Het valt daar pas echt op als je de fullscreen optie van de webplayer kiest. Dat is een heel verschil met wat je bijvoorbeeld bij YouTube of zelfs Viddler ziet.

 3. Dank voor de tip en ik heb het ook gedownload/geregistreerd. Bij de installatie de Web Player niet aangevinkt (ik had hem al eerder geinstalleers) en dan heb je jouw genoemde nadeel in elk geval niet.

  Wel vervelend is dat de DivX MPEG-2 plugin, toch wel bijzonder handig omdat dvd’s naar divx omzetten volgens mij de nummer 1 reden voor gebruik is, als trial versie bijgevoegd is en die zelfs niet los te koop is mocht je hem netjes willen aanschaffen.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.