Moodle op je USB – update

Moodle - Klik voor grotere versie

Bijna een jaar geleden maakte ik een screencast in het Engels over het installeren van Moodle op je USB-stick.
Dat was toen op basis van Moodle versie 1.7, inmiddels is versie 1.8.3 al uit. En ook XAMPP (de webserver en MySQL combo waarop het geheel vanaf je stick draait) is sindsdien vernieuwd.
Gisteren heb ik daarom een nieuw package gemaakt op basis van Moodle 1.8.3+ en XAMPP 1.6.4.

Downloaden
Dat package (95 MB!) kun je hier downloaden.
De screencast staat uiteraard ook nog online maar met het package hoef je die stappen zelf niet te doorlopen. Gewoon downloaden en unzippen. Daarna kun je het XAMPP control center opstarten, MySQL en Apache starten en via http://localhost/moodle kun je aan de slag.

Kan ook op harde schijf
Je hoeft ook niet persé een USB stick te gebruiken. Zelf heb ik hem gewoon op de harde schijf van mijn laptop staan, werkt zelfs beter omdat een USB stick vaak net wat trager is.

Gebruik je Skype?
Oh, één vreemde bug die ik opgemerkt heb: als je Skype hebt draaien bij het opstarten van de Apache server, dan wil Apache niet starten. Even Skype sluiten, Apache starten en daarna Skype weer starten lost het probleem op. Zal ongetwijfeld met het claimen van poorten te maken hebben.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
xiffy
13 jaren geleden

Skype probleem is inderdaad een bekende. Skype probeert door alle firewalls heen te komen en eist poort 80 en 443 op. Dat kan je uitzetten in skype zodat je dat probleem niet meer krijgt

Pierre
13 jaren geleden

Ik kreeg de tip van Michel Duijvestijn dat het handig was om er bij te vermelden dat je kunt inloggen op Moodle met username admin en password admin.
Is inderdaad wel handig om te weten, dus bij deze!