Grafieken in Google Earth

 Gepubliceerd door om 17:44  Geocoding
dec 082007
 
Pizza - Klik voor grotere versie
“Even een grafiekje maken… Tot nu gebruikte je daar Excel voor.
Nu kan dat gewoon met een url!”

(bron)

Dat schreef Willem Karssenberg naar aanleiding van het beschikbaar komen van de Google Chart API.

Ha, dachten ze bij het Google Maps API blog, dat kunnen wij ook goed gebruiken. Zij zetten de API namelijk in om gegenereerde grafieken, via een KML-bestand in Google Earth te tonen.
Statisch
Het is nu een statisch bestand dat sowieso de moeite waard is om even te bekijken als je wilt weten hoe de schermafbeelding hier bij het bericht tot stand is gekomen (met dank overigens aan Mano Marks van het Google Maps API blog voor het voorbeeld).

Dynamisch
Maar je kunt de achterliggende XML ook dynamisch genereren op basis van informatie in een database. En waar je ‘vroeger’ vaak best veel geld moest betalen voor componenten die op de server dit soort grafieken konden genereren laat je dat nu aan Google over. Je stuurt ‘gewoon’ alle data naar Google Earth, die stuurt het op zijn beurt door naar Google en krijgt dan netjes een plaatje terug.

Snel en simpel. Mooi!

Deel dit bericht:

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.