Grafieken in Google Earth

 Gepubliceerd door om 17:44  Geocoding
dec 082007
 
Pizza - Klik voor grotere versie
“Even een grafiekje maken… Tot nu gebruikte je daar Excel voor.
Nu kan dat gewoon met een url!”

(bron)

Dat schreef Willem Karssenberg naar aanleiding van het beschikbaar komen van de Google Chart API.

Ha, dachten ze bij het Google Maps API blog, dat kunnen wij ook goed gebruiken. Zij zetten de API namelijk in om gegenereerde grafieken, via een KML-bestand in Google Earth te tonen.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Grafieken in Google Earth  Tags:

Moodle op je USB – update

 Gepubliceerd door om 07:07  Screencast
dec 082007
 
Moodle - Klik voor grotere versie

Bijna een jaar geleden maakte ik een screencast in het Engels over het installeren van Moodle op je USB-stick.
Dat was toen op basis van Moodle versie 1.7, inmiddels is versie 1.8.3 al uit. En ook XAMPP (de webserver en MySQL combo waarop het geheel vanaf je stick draait) is sindsdien vernieuwd.
Gisteren heb ik daarom een nieuw package gemaakt op basis van Moodle 1.8.3+ en XAMPP 1.6.4.

Downloaden
Dat package (95 MB!) kun je hier downloaden.
De screencast staat uiteraard ook nog online maar met het package hoef je die stappen zelf niet te doorlopen. Gewoon downloaden en unzippen. Daarna kun je het XAMPP control center opstarten, MySQL en Apache starten en via http://localhost/moodle kun je aan de slag.

Kan ook op harde schijf
Je hoeft ook niet persé een USB stick te gebruiken. Zelf heb ik hem gewoon op de harde schijf van mijn laptop staan, werkt zelfs beter omdat een USB stick vaak net wat trager is.

Gebruik je Skype?
Oh, één vreemde bug die ik opgemerkt heb: als je Skype hebt draaien bij het opstarten van de Apache server, dan wil Apache niet starten. Even Skype sluiten, Apache starten en daarna Skype weer starten lost het probleem op. Zal ongetwijfeld met het claimen van poorten te maken hebben.

Firefox 3 Beta 1 on a Stick

 Gepubliceerd door om 06:54  Tools
dec 082007
 
Firefox - Klik voor grotere versie

Normaal gesproken zal ik niet zo heel snel met een bèta van Firefox aan de slag gaan. Het is nou eenmaal mijn browser voor dagelijks gebruik, die moet het dus gewoon blijven doen. Ideaal is daarom dat er nu een Portable Firefox 3 Beta 1 beschikbaar is. Die kun je op een USB stick installeren, maar ook gewoon in een willekeurige map o je harde schijf. Dat ‘installeren’ is overigens niet meer en minder dan het (laten) uitpakken van de bestanden. Geen andere bestanden op andere plekken op je computer. Zodra je die map verwijdert is elk spoor van de bèta ook weer weg.
Uiterlijk is er overigens niet zo direct heel veel zichtbaar aan wijzigingen, maar die zijn er wel.

Let op, als je je huidige versie van Firefox en de USB-versie tegelijkertijd wilt kunnen draaien, dan moet je even de instructies in dit bericht opvolgen. En let er daarbij op dat je het bestandje FirefoxPortable.ini ook echt even die twee mappen omhoog kopieert.