Wii in het Onderwijs

 Gepubliceerd door om 07:20  Tools
dec 072007
 


Als mensen horen dat we een Wii hebben aangeschaft voor ons ICT en Onderwijs lab, dan kijken ze regelmatig met een blik van “zou je ons geld niet beter aan serieuze toepassingen kunnen uitgeven?”. Dat verandert meestal snel als ze 5 minuten met het apparaat bezig zijn geweest.

En dat is nou precies de reden waarom ik vond (en vind) dat we zo’n apparaat moesten aanschaffen. Kan me niet schelen of een XBox 360 of een Playstation 3 betere graphics of coolere games hebben. Dat zijn consoles zoals de meeste mensen ze wel kennen of er zich iets bij kunnen voorstellen.
Maar zodra je twee mensen hebt laten boksen tegen elkaar in Wii Sports of twee minuten WC-hokjes hebt staan dicht slaan in Rayman Raving Rabbids snap je waar ik het over heb.

De ervaring van het spelen van een spel op de Wii is zo ontzettend anders dan wat je gewend bent, dat kun je gewoon niet uitleggen, dat moet je ervaren.
En ook Wii Fit, een ‘plastic plankje’ dat je gebruikt om je Wii te besturen en dat al voor de lancering op de hak genomen werd valt daar volgens mij onder.
Voorlopig zullen we het even moeten doen met de filmpjes zoals die van Wiifolder, volgend jaar komt hij ook naar Nederland en als het aan mij ligt ook naar ons lab.

Virtual Reality in het klas is nog ver weg, maar de Wii laat zien dat we het stadium van muis en de joystick heel snel (en haast ongemerkt) aan het ontgroeien zijn als het gaat om het aansturen van een computer interface.

Kerst in Second Life #2

 Gepubliceerd door om 06:42  Second Life
dec 072007
 
Second Life Xmas

Naar aanleiding van mijn vraag over Kerst in Second Life gisteren kreeg ik twee reacties: Frank Niesten legde me uit dat hij dit soort spullen meestal via SLExchange vond. Kaj Rietberg verwees in zijn reactie naar een post die verwijst naar een lange lijst met plekken in Second Life waar je gratis spullen kunt vinden. Een lijst die ook na de kerstperiode heel handig is.
Ik ben die nog niet af gaan zoeken voor kerstspullen en heb eerst even bij SLExchange gekeken. Daar kun je bij advanced zoeken ook de resultaten oplopend in prijs laten weergeven. Dan krijg je dus eerst de gratis spullen en niet alleen de dure producten (waarvan de verkoper waarschijnlijk betaald om ze op de voorpagina te krijgen).
Ik ben gaan shoppen en heb o.a. een zingende sneeuwpop, een kampvuurtje, wat decoratie met o.a een kerstboom en een krans, een iglo en natuurlijk sneeuw “gekocht” voor in totaal L$ 0 (gratis dus).

Ik heb de iglo op het plateau geplaatst me daar in een tapijtje (weet niet meer waar ik die vandaan had), de kerstboom, een vuurtje en natuurlijk een TV. Die TV is overigens gekoppeld aan hetgeen je op de podcast-player buiten de iglo ziet. Dat is altijd zo omdat ze op hetzelfde parcel staan. Geen lampjes buiten langs het plateau, die heb ik nog niet gevonden
Ik neem aan dat duidelijk is waarom ik thuis de kerstversieringen niet doe. ;-)

Second Life Xmas Second Life Xmas Second Life Xmas Second Life Xmas

En oh, het ziet er het beste uit als het nacht is!
[update] Frank heeft razendsnel de texture voor het gras aangepast zodat daar nu ook echt sneeuw ligt:
Second Life Xmas

 Reacties uitgeschakeld voor Kerst in Second Life #2  Tags: