nov 242007
 
“Op donderdag 6 december organiseren SURFfoundation en SURFnet samen met de Sharepoint SIG (Special Interest Group) en de Sharepoint GebruikersGroep een expertiseseminar over online samenwerken. De congresmiddag is kosteloos te bezoeken en vindt plaats in Media Plaza (Jaarbeurs, Utrecht). Het onderwerp online samenwerken wordt van diverse kanten benaderd. Zo is er aandacht voor (nieuwe ontwikkelingen in) de SURFgroepen dienst en wordt de inbedding van samenwerkingsvoorzieningen binnen het onderwijs belicht via diverse pratijkcases.”

(bron)

Deelname is gratis voor op SURFnet aangesloten instellingen en inschrijven kan nog via het online inschrijfformulier. Ik kan er helaas niet bij zijn, maar omdat het seminar opgenomen en gestreamed wordt kan ik gelukkig de voor mij interessante delen achteraf alsnog bekijken. Want het onderdeel “(Voorlopige) resultaten van onderzoek naar online samenwerken” door Daphne Dekker met aanbevelingen om virtuele teams beter te laten presteren wil ik wel graag zien, terwijl zaken als Sharepoint tips en trics of lessons learned bij de migratie van Sharepoint 2003 naar 2007 voor mij natuurlijk niet zo heel interessant zijn als (eind-)gebruiker.

 Reacties uitgeschakeld voor SURFnet Expertiseseminar over Online Samenwerken  Tags:

Al je presentaties op een rijtje

 Gepubliceerd door om 06:53  Tools
nov 242007
 

Voor Grazr-gerelateerde nieuwtjes kun je in het algemeen bij Fred Zelders terecht. Zo schreef hij afgelopen week o.a. over de Nederlandstalige versie van Grazr. Via OUseful Info kwam ik nou nóg een handige ‘verborgen’ feature van Grazr tegen. Namelijk het weergeven van Slideshare presentaties:

Grazr, is dat voor koeien?
Even een stapje terug: Wat kun je met Grazr?
Grazr is een gratis online dienst waarmee je ‘lijstjes’ kunt maken en die op een prettig leesbare manier kunt weergeven. Een voorbeeld van zo’n lijstje is bijvoorbeeld het overzicht met shownotes voor elke aflevering van de EduKast.
Het mooie is echter dat Grazr je niet dwingt om die lijstje bij hun te maken (mag/kan wel), maar je kunt hun ‘widget’ (dat Flash ding dat je hierboven ziet) ook maken op basis van lijsten die je ergens anders maakt. Het formaat voor die lijsten mag dan RSS, Atom of OPML zijn.

Ah RSS ken ik!
Juist, RSS was daar natuurlijk een herkenbaar iets. Want veel weblogs en andere sites genereren RSS-feeds. Zo ook Slideshare. En dat betekent dus dat je de RSS-feed voor de groep met presentaties voor de SURF Onderwijsdagen 2007, die aan zo’n widget kunt koppelen via de eenvoudige editor (registreren niet noodzakelijk) en klaar ben je.

Grazr ‘kent’ Slideshare
En als je nou op een van de titels van zo’n presentatie klikt hierboven zie je dat Grazr weet wat er in een Slideshare RSS-feed zit. Je ziet dat niet alleen de informatie over de presentatie wordt weergegeven, ook de presentatie zelf wordt weergegeven.
Je hoeft dus niet door te klikken naar de Grazr website, je kunt ze gewoon allemaal eenvoudig in de widget hierboven bekijken.
Mooi toch?!