Al je presentaties op een rijtje

Voor Grazr-gerelateerde nieuwtjes kun je in het algemeen bij Fred Zelders terecht. Zo schreef hij afgelopen week o.a. over de Nederlandstalige versie van Grazr. Via OUseful Info kwam ik nou nóg een handige ‘verborgen’ feature van Grazr tegen. Namelijk het weergeven van Slideshare presentaties:

Grazr, is dat voor koeien?
Even een stapje terug: Wat kun je met Grazr?
Grazr is een gratis online dienst waarmee je ‘lijstjes’ kunt maken en die op een prettig leesbare manier kunt weergeven. Een voorbeeld van zo’n lijstje is bijvoorbeeld het overzicht met shownotes voor elke aflevering van de EduKast.
Het mooie is echter dat Grazr je niet dwingt om die lijstje bij hun te maken (mag/kan wel), maar je kunt hun ‘widget’ (dat Flash ding dat je hierboven ziet) ook maken op basis van lijsten die je ergens anders maakt. Het formaat voor die lijsten mag dan RSS, Atom of OPML zijn.

Ah RSS ken ik!
Juist, RSS was daar natuurlijk een herkenbaar iets. Want veel weblogs en andere sites genereren RSS-feeds. Zo ook Slideshare. En dat betekent dus dat je de RSS-feed voor de groep met presentaties voor de SURF Onderwijsdagen 2007, die aan zo’n widget kunt koppelen via de eenvoudige editor (registreren niet noodzakelijk) en klaar ben je.

Grazr ‘kent’ Slideshare
En als je nou op een van de titels van zo’n presentatie klikt hierboven zie je dat Grazr weet wat er in een Slideshare RSS-feed zit. Je ziet dat niet alleen de informatie over de presentatie wordt weergegeven, ook de presentatie zelf wordt weergegeven.
Je hoeft dus niet door te klikken naar de Grazr website, je kunt ze gewoon allemaal eenvoudig in de widget hierboven bekijken.
Mooi toch?!

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
Fred Zelders
13 jaren geleden

Geweldige aanvulling!
En dan te bedenken dat je er ook audio in kan beluisteren en foto’s en video’s in kan bekijken maakt ‘m erg compleet.
Voorbeelden in: Grazr 1.0 blasts off into the future of RSS