Ik word er vooral draaierig van

Draaien - Klik voor grotere versie

Ik ben vergeten op welk weblog ik hier nou over las, ik had namelijk alleen de link naar de site zelf opgeslagen. Het is een heel rare test die een indicatie kan geven van de hersenhelft die je het meest gebruikt. De vraag is simpel:

“Quick, which direction is she twirling?”

(bron)

De meningen hier liepen uiteen. De meerderheid kon de dame beide kanten op laten draaien, maar hoe ik het ook probeer, mij lukt dat niet.
Vreemder is dat ik haar alleen met de klok mee kan zien draaien. En dat zou betekenen dat mijn rechter hersenhelft dominant is. Nou, dat klinkt leuk, maar dan kan ik mezelf niet zo heel erg herkennen in de uitleg. Of toont die nou dingen aan over mezelf die ik niet wist?

En jij, kun jij haar beide kanten op zien draaien? En indien niet, welke kant dan?
(p.s. als je het plaatje hier bij het bericht ziet draaien moet je je écht zorgen gaan maken, het gaat dus om deze afbeelding!)

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Kaj
Kaj
13 jaren geleden

Het lukt mij om haar beide kanten op te laten draaien. Ik let dan op de benen en stel voor dat het been dat omhoog is het rechter been is en dan zie ik na een tijdje dat het het rechter been is. Maar als eerste lijkt het het linker been en zou ze met de klok mee kijken.
Toen kwam ik er achter dat ze ook echt kan draaien want toen ging ik naar de uitleg en daar draait ze echt. Maar ook alleen met de klok mee. Ik kan er niks anders van maken.

tunske
13 jaren geleden

In eerste instantie tegen de klok in en daarna met de klok mee. Uiteindelijk blijft ze switchen, zo sterk dat ik het gevoel heb dat het plaatje inderdaad om de tijd gewoon anders wordt aangeboden

FredZ
13 jaren geleden

Was het misschien op Frank-ly ( http://www.frank-ly.nl/rechtsom-of-li… )?

Pierre
13 jaren geleden

Ja! Daar was het. Dank je Fred.
Ere wie ere toekomt, ik las het bij Frank-ly.