Ik word er vooral draaierig van

 Gepubliceerd door om 22:27  Algemeen
okt 122007
 
Draaien - Klik voor grotere versie

Ik ben vergeten op welk weblog ik hier nou over las, ik had namelijk alleen de link naar de site zelf opgeslagen. Het is een heel rare test die een indicatie kan geven van de hersenhelft die je het meest gebruikt. De vraag is simpel:

“Quick, which direction is she twirling?”

(bron)

De meningen hier liepen uiteen. De meerderheid kon de dame beide kanten op laten draaien, maar hoe ik het ook probeer, mij lukt dat niet.
Vreemder is dat ik haar alleen met de klok mee kan zien draaien. En dat zou betekenen dat mijn rechter hersenhelft dominant is. Nou, dat klinkt leuk, maar dan kan ik mezelf niet zo heel erg herkennen in de uitleg. Of toont die nou dingen aan over mezelf die ik niet wist?

En jij, kun jij haar beide kanten op zien draaien? En indien niet, welke kant dan?
(p.s. als je het plaatje hier bij het bericht ziet draaien moet je je écht zorgen gaan maken, het gaat dus om deze afbeelding!)

F12-en

 Gepubliceerd door om 10:14  Tools
okt 122007
 

Even wat frustratie kwijt: Met het risico dat ik allemaal ongenuanceerde reacties uitlok wil ik Bill toch vragen of hij niet toch weer eens een keer bij de concurrent kan gaan kijken hoe ze e.e.a. aanpakken. Dan kan hij er voor zorgen dat het herinrichten/herinstalleren van een Windows machine een stuk minder tijd kost.

Gisteren heeft mijn laptop namelijk een nieuwe image gekregen (kun je bij ons zelf doen via “F12”, maar mijn image is op verzoek geïnstalleerd). Het waarom daarvan doet er even niet toe. Maar als je kijkt hoe veel tijd het kost om alle applicaties die ik in gebruik heb te herinstalleren dan vraag je je af waarom het niet meer kan lijken op de manier waarop dat op de Macbook werkt.

De Microsoft tools zijn zelf overigens nog het meest brutaal met als topper Mediaplayer 11 die na installatie slechts 1 knop laat zien om het installatieproces af te ronden: “Herstart de computer”.
Het is daar niet eens een optie om even eerst twee andere applicaties te installeren die dat eveneens willen.

Frapant was dat de enige applicatie die ik echt zonder problemen van de vorige image heb meegenomen Firefox is.
Gewoon kopie maken van de programma map, kopie van mijn profiel. Terugplaatsen en weer aan elkaar koppelen en alle favorieten, instellingen, plugins en opgeslagen wachtwoorden zijn er weer. Zo moet het standaard kunnen!
Grrrr.

[update] Die opmerking over Firefox is overigens niet helemaal waar, want ik had ook een map met applicaties in hun USB-stick versie. Die map ging ook zonder problemen mee natuurlijk.