F12-en

Even wat frustratie kwijt: Met het risico dat ik allemaal ongenuanceerde reacties uitlok wil ik Bill toch vragen of hij niet toch weer eens een keer bij de concurrent kan gaan kijken hoe ze e.e.a. aanpakken. Dan kan hij er voor zorgen dat het herinrichten/herinstalleren van een Windows machine een stuk minder tijd kost.

Gisteren heeft mijn laptop namelijk een nieuwe image gekregen (kun je bij ons zelf doen via “F12”, maar mijn image is op verzoek geïnstalleerd). Het waarom daarvan doet er even niet toe. Maar als je kijkt hoe veel tijd het kost om alle applicaties die ik in gebruik heb te herinstalleren dan vraag je je af waarom het niet meer kan lijken op de manier waarop dat op de Macbook werkt.

De Microsoft tools zijn zelf overigens nog het meest brutaal met als topper Mediaplayer 11 die na installatie slechts 1 knop laat zien om het installatieproces af te ronden: “Herstart de computer”.
Het is daar niet eens een optie om even eerst twee andere applicaties te installeren die dat eveneens willen.

Frapant was dat de enige applicatie die ik echt zonder problemen van de vorige image heb meegenomen Firefox is.
Gewoon kopie maken van de programma map, kopie van mijn profiel. Terugplaatsen en weer aan elkaar koppelen en alle favorieten, instellingen, plugins en opgeslagen wachtwoorden zijn er weer. Zo moet het standaard kunnen!
Grrrr.

[update] Die opmerking over Firefox is overigens niet helemaal waar, want ik had ook een map met applicaties in hun USB-stick versie. Die map ging ook zonder problemen mee natuurlijk.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Elbert
Elbert
13 jaren geleden

Van een dode machine automatisch een levende maken is niet mogelijk. Daar kun je Bill de schuld niet van geven.

Een image terugzetten inclusief applicaties en registry kan alleen als die image gebackupped is. Een kwestie van organiseren.

Voor de overgang van een oude machine naar een nieuwe heeft Bill al naar de Mac gekeken en is er nu Vista EasyTransfer. Daarmee zou ’t net zo makkelijk zijn als. Niet dat het bij mij werkte, maar toch.

Pierre
13 jaren geleden

Voor de basisinrichting heeft onze ICT dienst het allemaal goed geregeld, daar heb ik gelukkig geen enkel werk aan.
Maar ik had zo’n 30 aanvullende tools op die andere image staan, waarvan ik nu individueel weer een installatieprocedure moet doorlopen en alle settings ofwel individueel van had moeten backuppen ofwel weer opnieuw moet instellen.

Nou kun je zeggen dat dat gewoon een probleem is van de programmeurs van die 30 tools. Dat die gewoon niet weten hoe ze een goed programma moeten schrijven en dat het ook op Windows allemaal wél gemakkelijk kan (Firefox had er geen problemen mee). Vind ik ook prima.
Maar als gebruiker heb ik daar nu niets aan natuurlijk.

Overigens: ik keek wel even raar op toen iemand vroeg of hij een kopie van een 30-dagen versie van een applicatie kon hebben dat ik op de Macbook had staan. Ik zei "ehm, ik heb de setup er van niet bij me".
Bleek dat gewoon slepen van de applicatie naar zijn externe harde schijf er voor zorgde dat hij mee kreeg wat hij nodig had.