Microbloggen wordt snel volwassen: Google koopt Jaiku

“Jaiku.com announced they’ve been acquired by Google. The Helsinki-based company was founded in early 2006 and, in their own words, is an ‘Cactivity stream and presence sharing service that works from the Web and mobile phones.’ ‘Presence sharing’ means your friends know where you are & what you’re up to by looking at their cell phone using Jaiku’s service.”

(bron)

Google is er snel bij en heeft dus nu Twitter-concurrent Jaiku overgenomen. Is dit het begin van een golf overnames op Microblogging gebied? Gaan Yahoo! en Microsoft nu achter Twitter aan?

Ik gebruik tot nu toe beiden naast elkaar via Twitku. Berichten stuur ik meestal alleen naar Twitter, maar via Jaiku deel ik een aantal RSS-feeds. Ik ben benieuwd wat dit voor de toekomst van Jaiku gaat betekenen en of ze nu doorgroeien naar een échte concurrent van Twitter.

Zie ook dit bericht voor informatie over Twitter en Jaiku en een verwijzing naar een screencast waarin de verschillen besproken worden.