Dell monitor met webcam

Dell monitor - Klik voor grotere versie

Het is maar een kort bericht op Gizmodo en in Nederland is hij uiteraard een belachelijk stuk duurder dan in de VS maar toch is de Dell SP2008WFP LCD monitor zeker een bericht waard.

Voor het bedrag van 367 euro en 71 cent krijg je een 20 inch breedbeeld monitor met een resolutie van 1.680 x 1.050, een responstijd van 2 ms, en een analoge en digitale ingang.
Maar mijn favoriet in deze monitor: een ingebouwde 2 megapixel webcam!

Geen gedoe meer met een losse webcam op je monitor, maar gewoon ingebouwd, net zoals je dat bij Macbooks en (helaas nog heel beperkt) ander laptops ziet. Dat is zó ontzettend veel gemakkelijker, je hebt dan namelijk in principe alles bij je om een videoconferencing sessie op te zetten.
Nou is dat bij een desktop ook met een webcam nog niet helemaal zo omdat die in tegenstelling tot een laptop vaak geen ingebouwde microfoon en/of speakers hebben.
De speakers die we bij Fontys in de HP monitoren hebben zouden houden wat dat betreft niet over, maar dan nog, een webcam in elke monitor is een stap in de goede richting.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
14 jaren geleden

Over 2 weken ga ik naar Amerika. Moet ik er een voor je meenemen?
Overigens heeft een vaste camera in een notebook natuurlijk voordelen, maar ook nadelen. Tegenwoordig wil ik nog wel eens een fragmentje film schieten als ik ergens op een conferentie ben en verbinding heb. Met de losse webcam kan ik hem alle kanten opdraaien die ik wil terwijl ik op het scherm blijf zien wat ik film. M’n Macbook moet ik in z’n geheel meedraaien en dat vind ik dus helemaal niet handig! Ben zelfs al op zoek naar een losse webcam die geschikt is voor de Apple!

Pierre
14 jaren geleden

Er zijn ook laptop-webcams die in het scherm zitten en die je kunt ronddraaien (zie bijvoorbeeld deze laptop). Doet het design natuurlijk een beetje teniet, dus niet snel te verwachten bij een Mac. Daar zullen ze nog eerder een tweede camera aan de andere kant inbouwen.

p.s. dank je voor het aanbod, maar ik vrees dat je hem gezien de omvang niet ongezien door de douane heen krijgt en dan betaal ik alsnog dubbel.