Is Google Adsense aan het bezuinigen?

Zonder in details te willen treden over exacte bedragen, toch even de vraag of er iemand iets gehoord heeft van verlagingen van de vergoedingen voor Google Adsense?
Als ik daar op zoek in blogs krijg ik namelijk alleen maar zooi als resultaat.

Ik keek zojuist even naar de getallen voor deze maand en die waren zo’n 30% lager dan vorige maand. Toch was het aantal paginaweergaves in september 2007 ruim hoger dan in augustus 2007. Ook het aantal keer dat doorgeklikt was lag hoger in september dan in augstus, al was die stijging procentueel iets minder dan de procentuele stijging van het aantal paginaweergaves.
Maar de opbrengst per klik zorgde er voor dat de inkomsten nu dus duidelijk minder zijn.

Nee, ik hoef de boot en de auto niet te verkopen hier door, de inkomsten uit Adsense zijn ook hier echt niet van die omvang, maar de daling was opvallend genoeg.
Is er iemand die deze daling herkend en weet waar die aan ligt?

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Arnoud
14 jaren geleden

Het was mij nog niet opgevallen en heb het even nagekeken. Mijn inkomsten per klik zijn niet significant naar beneden gegaan.