Spaarlampen in begrijpelijke taal

 Gepubliceerd door om 22:39  Internet
sep 272007
 


Op Commoncraft (en dotSUB) staat weer een nieuw filmpje van Lee LeFever.
Dit keer gaat het niet over een Web 2.0 gerelateerd onderwerp, al zijn elektriciteit verbruik en spaarlampen daar wel enigszins aan gerelateerd.
Hoe dan ook, het is een interessant filmpje als je nog niet had meegekregen dat het eigenlijk heel logisch is om spaarlampen te gebruiken. Dus daarom ook nu weer met Nederlandse ondertitels.

 Reacties uitgeschakeld voor Spaarlampen in begrijpelijke taal  Tags:

Is Google Adsense aan het bezuinigen?

 Gepubliceerd door om 06:34  Internet
sep 272007
 

Zonder in details te willen treden over exacte bedragen, toch even de vraag of er iemand iets gehoord heeft van verlagingen van de vergoedingen voor Google Adsense?
Als ik daar op zoek in blogs krijg ik namelijk alleen maar zooi als resultaat.

Ik keek zojuist even naar de getallen voor deze maand en die waren zo’n 30% lager dan vorige maand. Toch was het aantal paginaweergaves in september 2007 ruim hoger dan in augustus 2007. Ook het aantal keer dat doorgeklikt was lag hoger in september dan in augstus, al was die stijging procentueel iets minder dan de procentuele stijging van het aantal paginaweergaves.
Maar de opbrengst per klik zorgde er voor dat de inkomsten nu dus duidelijk minder zijn.

Nee, ik hoef de boot en de auto niet te verkopen hier door, de inkomsten uit Adsense zijn ook hier echt niet van die omvang, maar de daling was opvallend genoeg.
Is er iemand die deze daling herkend en weet waar die aan ligt?

Yahoo! sluit haar Podcast overzicht

 Gepubliceerd door om 06:25  Edupodcast
sep 272007
 
Edukast bij Yahoo - Klik voor grotere versie
“Yahoo! apologizes deeply, but we will be closing down the Podcasts site on Oct. 31, 2007”

(bron)

Ik werd er opgewezen via een bericht bij Mashable. Blijkbaar gooit Yahoo! eind deze week haar overzicht van Podcasts dicht. Je kon er de EduKast ook vinden. Maar, het bericht dat Yahoo! weer aan aantal van haar onderdelen flink aan het herstructureren is, is eigenlijk voor mij belangrijker dan dat je de EduKast daar straks niet meer kunt vinden. Als Nederlandstalige podcaster heb ik gemerkt dat ik bij dat soort grote, op het buitenland gerichte, sites toch niet zo veel te zoeken heb. Naast de verwijzingen van het weblog hier, heb ik dan veel meer aan de vermeldingen bij Podplaza.nl (daar vind 10% van de luisteraars het overigens maar niks), Podcastinfo en natuurlijk in iTunes.

Het vervelende aan sommige van dit soort sites is namelijk dat ze niet regelmatig genoeg nieuwe afleveringen komen ophalen. Bij Podcast.net is de meest recente aflevering van 10 december 2006. Bij ODEO zijn ze blijven steken op 12 augustus 2007. Als een vermelding bij zo’n site betekent dat ik er achteraan moet gaan mailen, dan is dat, gezien het kleine aantal luisteraars dat zij sowieso doorsturen, snel al niet meer de moeite waard.

We zullen zien waar Yahoo! straks mee komt.

 Reacties uitgeschakeld voor Yahoo! sluit haar Podcast overzicht  Tags: