sep 212007
 
SG banner
“Ik zou de collega’s in het land willen oproepen om NIET mee te doen aan deze campagne! Wil je weten waarom ik deze oproep plaats? Omdat ik vind dat SURFnet hiermee nogal inbreuk maakt op wat er gaande is in onze instellingen, waar we net met veel moeite een Elektronische Leeromgeving hebben geïntroduceerd”

(bron)

Ik snapte het eerst niet helemaal, de oproep van Wytze Koopal. Dus volgde ik de link naar de pagina met informatie over de campagne, ik bekeek het maffe filmpje op de rechtopeenassistent.nl website en bekeek een paar filmpjes van collega’s die vertellen waarom ze SURFgroepen gebruiken al dan niet in combinatie met Adobe Connect.

Niets nieuws onder de zon
Niets nieuws eigenlijk, ik gebruik die tools al sinds ze beschikbaar zijn. Ik zie niet waarom iemand meer bezwaar tegen het gebruik ervan zou moeten hebben dan het gebruik van andere Web 2.0 tools zoals Flickr, YouTube, MySpace of Wikipedia. Hmm, wacht even, er zijn mensen in het onderwijs die dat laatste niet zo’n goed idee vinden.

SURFgroepen v.s. interne ELO
Het zou zo kunnen zijn dat Wytze bang is dat docenten en studenten nu SURFgroepen gebruiken in plaats van de ELO die ze bij hun universiteit of hogeschool ter beschikking gesteld hebben gekregen. Dat zou inderdaad een ramp zijn: docenten en studenten die uit zichzelf ICT middelen gaan gebruiken die beschikbaar gesteld worden!

Natuurlijk kun je, wil je, moet je, als onderwijsinstelling intern afspraken maken over hoe en op welke wijze je je onderwijsproces vanuit de instelling wilt ondersteunen met ICT.
En een keuze zou kunnen zijn dat je als instelling alle hulpmiddelen zelf wilt aanbieden. Maar dat is toch nog geen reden om mensen op te roepen de campagne niet te steunen?

Reverse Psychology
En toen bedacht ik me dat het dat ook natuurlijk helemaal niet kon zijn. Dit is gewoon een slimme truc van Wytze. Door mensen op te roepen er vooral NIET aan mee te helpen wil hij bereiken dat ze dat juist WEL gaan doen. Of dat ze er in ieder geval over gaan praten of schrijven en dan op die manier reclame voor maken. Een staaltje reverse psychology dus.

Goed plan! Doe ik aan mee!
Dus bij deze: Maak geen reclame voor de SURFgroepen campagne!

Deel dit bericht:

  3 reacties aan “Maak geen reclame voor de SURFgroepen campagne!”

Reacties (3)
  1. Nou, Pierre…. dank voor de reclame :-) Ik zal op mijn eigen plekkie nog even wat verduidelijking geven, voor de geïnteresseerden.

  2. Zie mijn verduidelijking op mijn eigen plekkie dus:
    http://educause2005.blogspot.com/2007

  3. Hoi Wytze,

    Ik heb daar ook gereageerd ( http://educause2005.blogspot.com/2007… ) op jouw toelichting.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.