The Rabbit Talks! #2

Nabaztag send message - Klik voor grotere versie

Een van de dingen waar ik gisteren verbaasd over was, was het feit dat de berichten die ik vanuit Second Life naar de Nabaztag stuurde op het moment niet tegen het tegoed van 15 berichten per maand dat een ‘gratis’ konijn heeft leek (lijkt?) te tellen. Berichten die ik via de website van Nabaztag stuur tellen namelijk wél tegen dat tegoed.

Nadeel van die directe berichten optie is sowieso dat tot op dit moment de tekst->spraak (TTS) optie van Nabaztag tot op dit moment niet de mogelijkheid biedt om dat in het Nederlands te doen.
Als dan iemand wél in het Nederlands een bericht typt dan klinkt dat voor geen meter.

Maar vandaag kwam ik twee nieuwe diensten tegen die ook voor konijnen die niet willen betalen werken: Twitter-intergratie en GMail-integratie.

Twitter-intergratie
De Twitter-intergratie zou elke 3 minuten nieuwe tweets van jou (of je konijn) en je vrienden bij Twitter moeten ophalen en die dan voorlezen. Natuurlijk heb ik dat meteen uitgeprobeerd, maar helaas, onze Nabaztag/tag geeft geen kik.

GMail-integratie
Dan de GMail-integratie dan maar. Daar leest het konijn de onderwerpen van ontvangen mails voor. En dat werkt wel.
Want wat nog mooier is: dat kan hij ook in het Nederlands!

GMail een stapje verder…
Natuurlijk. Hij leest alleen het onderwerp van een mail voor. Maar zover ik tot nu toe heb kunnen testen, kan een onderwerp best lang zijn. In ieder geval wel zo lang als die 140 tekens die ik bij Twitter kwijt kan.
Dus…waarom geen formulier maken waar je berichtjes kunt intypen die dan automatisch als onderwerp van een mail naar een speciaal daarvoor opgezet GMail-account worden gestuurd dat dan door de Nabaztag/tag in de gaten wordt gehouden?

Ja, waarom eigenlijk ook niet? ;-)
Je kunt er berichten in het Nederlands invoeren. Die worden ongeveer 10 minuten later door de Nabaztag/tag hier op de tafel uitgesproken. Geen optie dus die als instant message gebruikt kan worden. Omdat de berichten ook gewoon als mailbericht beschikbaar zijn kan ik ze ook nog nalezen mocht ik niet in de buurt van de Nabaztag/tag zijn als ze voorgelezen worden. Helaas dan overigens alleen als tekst, niet als audio.

Captcha
Om spammers tegen te houden maak ik in het formulier gebruik van deze gratis dienst voor Captcha codes (als het goed genoeg is voor Twitter, dan zeker ook voor mij). Is overigen wel handig als je een keer een formulier moet maken en niet de beschikking hebt over een tool dat dat geïntegreerd mee levert.

Daarnaast log ik ook IP-adressen bij de berichten om té ernstige grapjassen te kunnen blokkeren. Maar ik neem aan dat hier alleen maar nette mensen komen.
De Nabaztag/tag springt tussen middernacht en ’s ochtends 6 uur overigens automatisch op de slaapstand, dus nachtelijke berichten komen ook niet meteen door.
Dus probeer het gerust eens uit.