Gaan er ook bloggers naar Seattle?

Educause 2007 - Klik voor grotere versie

Via een bericht van vorig jaar over de voorbereidingsbijeenkomst voor de Edutrip 2006 ging ik op zoek naar de eventueel beschikbare informatie online voor de Edutrip 2007.
SURFgroepen
Positief is dat er gebruik gemaakt wordt van de beschikbare voorzieningen bij SURFnet. Er is een site aangemaakt bij SURFgroepen met daarin een weblog en een wiki. Beheer van de voorzieningen ligt dit jaar zo te zien bij Michel Jansen van de VU. Naast de voorzieningen bij SURFgroepen heeft hij ook een YouTube groep en een Flickr groep aangemaakt.

Geen bloggers?
Volgens de agenda vond afgelopen week de opstart bijeenkomst plaats. Maar nog geen berichten, foto’s of video’s van die bijeenkomst online.
Betekent dat dat er helemaal geen bloggers die kant op gaan dit jaar? Dat kan ik me haast niet voorstellen. De groep is dit jaar niet heel groot, maar ik hoop dat er toch weer voldoende deelnemers bereid te vinden zijn om ook de mensen die de conferentie op een afstand volgen van info te voorzien.

0 0 stem
Bericht waardering
8 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
13 jaren geleden

De conclusie dat er blijkbaar geen bloggers zijn omdat er nog geen bericht verschenen is over de startbijeenkomst lijkt wat voorbarig, maar het kán wel. Blijkbaar is er niet zoals voorgaande jaren apart een blogger aangetrokken en ik lees zo snel ook niks over eduguides. Degene die alles klaar heeft gezet staat niet op de deelnemerslijst dus lijkt het erop dat er nu een beroep wordt gedaan op de deelnemers om artikelen en berichten te plaatsen op de wiki en het weblog, en daarnaast foto’s op Flickr en filmpjes op YouTube.
Ik hoop met jou dat er voldoende deelnemers bereid zijn deze middelen te gaan gebruiken. Waarschijnlijk hebben ze op die startbijeenkomst deze vraag ook gehad en als het goed is zelfs een korte uitleg waar nodig om al die middelen ook goed te kunnen inzetten!
Wel handig is dat je een link naar de deelnemerslijst plaatste zodat ik voor mezelf kon kijken of daar "bloggers" tussen zitten. Wel veel bekenden, maar geen bloggers volgens mij. Maar misschien dat deze reis een nieuwe edublogger oplevert?
Vorig jaar ben ik zelf als blogger met een dergelijke reis meegeweest. Van sommige deelnemers kreeg ik toen keurig materiaal aangeleverd. Magda Bruin was er daar een van en zij staat nu ook op de lijst. Jan Bartling gaat vanuit ROC-i-partners en heeft een grote verantwoordelijkheid t.o.v. zijn achterban, dus van hem verwacht ik natuurlijk ook veel berichten! Dit jaar moet dus blijken of een dergelijke reis kan zonder iemand die zich speciaal op het bloggen toelegt. Ik hoop het en gun het iedere organisator, want het scheelt natuurlijk gewoon een hoop geld, maar ik houd m’n hart vast!
Dit jaar organiseert het Consortium voor Innovatie ook weer een studeireis naar Amerika, en daar gaat wél iemand mee speciaal om te bloggen (al ben ik dat deze keer niet).
De presentatoren voor de komende IT conferentie in Maastricht krijgen het aanbod om een speciaal voor hen ontwikkelde workshop webloggen te volgen.
Tenslotte, waarom nú al bloggen over iets dat nog moet gaan gebeuren? Zelfs op de agenda waar je naar linkt staat de reis zelf nog niet ingevuld! Misschien ben je dus gewoon wat te vroeg en ongeduldig? Ik hoop dat dát het is en mijn angst (op basis van jouw berichtgeving) dat dit wel eens een slecht vanuit Nederland te volgen Educause gaat worden niet bewaarheid wordt!

Pierre
13 jaren geleden

Ik nam bloggers heel ruim als in: "iemand die iets over de voorbereiding en de reis gaat schrijven of op een andere manier gaat laten zien".
Ongeduldig ben ik natuurlijk altijd, maar ik zag zo’n eerste bijeenkomst als een mooie gelegenheid om de verschillende zaken die er wat betreft verslaglegging beschikbaar zijn te introduceren en meteen te demonstreren. Zoals jouw Trendmatcher live sessie van afgelopen week.

Hmm, volgend jaar dan toch zelf maar weer eens gaan? ;-)

moqub
13 jaren geleden

Hoi Pierre,
laatst bij het afsluitende etentje van de eduguidesgroep (2006) bleek dat SURF er dit jaar voor kiest om het anders te doen. Geen blogger en geen guides, wel mensen van SURF die meegaan en als ik het goed heb begrepen de rol van guide en blogger (in iets andere vorm) gaan invullen. Ik vind het wel jammer. Vorig jaar rond deze tijd waren er al een aantal bloggers bezig de voorbereidingen van de reis te beschrijven. Dus de foto’s van de eerste bijeenkomst waren al snel online te vinden. Ik ga dit jaar niet. Jammer, maar ik mag mij met andere dingen bezighouden momenteel. Anders had ik zeker mijn foto’s en blogstukjes al online laten verschijnen.

Moqub

Wytze Koopal
Wytze Koopal
13 jaren geleden

Yep, ik had ook begrepen dat er geen aparte blogger en eduguide(s) meer aangesteld zouden worden voor deze reis. Ik ben – met Pierre – ook benieuwd wat we er hier (in Nederland) van kunnen volgen. Het zal waarschijnlijk wel wat minder zijn dan vorig jaar, toen Gerard Dümmer zich uitstekend van deze taak heeft gekweten.
Iets anders: gaat er nog geblogd worden (ter voorbereiding) op de SURF Onderwijsdagen? Of is daar ook het beleid ‘we zullen wel zien’?
Dit is natuurlijk ook een beetje dubbel: elke inschrijving voor de SURF Onderwijsdagen levert geld op. Dus als je het iemand gemakkelijk maakt om NIET aanwezig te zijn (en dus niet te hoeven inschrijven), dan verlies je dus geld…. Of is dit ook te negatief?

Pierre
13 jaren geleden

Hoi Wytze,

Nou dat is inderdaad wel wat negatief geredeneerd. Ja, iedere deelnemer levert geld op, maar kost ook geld. SURF is geen op winst gerichte organisatie en het is ook geen doel om winst te maken met de Onderwijsdagen. Het doel is het matchen van experts binnen een serie interessante sessies (66 dit jaar, exclusief de keynotes en pre-conferences!) en netwerken met collega’s. En de meeste deelnemers doen dat nu eenmaal het liefst terwijl ze lijfelijk aanwezig zijn in Utrecht.

Vorig jaar waren er zo’n 800 aanwezigen. Als er daar 50 van besluiten thuis te blijven als/omdat ze het ook online kunnen volgen, dan maakt dat op de inkomsten etc. natuurlijk niet veel uit.
Als er nou 100 mensen besluiten het op afstand te volgen, dan wordt het bieden van voorzieningen voor het op afstand volgen juist interessanter. Want inderdaad, ook die voorzieningen kosten geld.

Weest gerust. Er is zeker geen beleid van ‘we zullen wel zien’. Op informatie over wat er dan wel geregeld wordt zul je nog even moeten wachten. Dat wordt netjes via de SURF-kanalen gecommuniceerd.

Willem
13 jaren geleden

@Wytze
Natuurlijk ga ik bloggen op de OWD (als er wat te bloggen valt tenminste:-) en ik heb Gerard Dümmer in mijn eerste educatieve uitzending via Operator11 horen zeggen dat hij overweegt om zelfs iets met dat medium te doen! Verder verwacht ik ook wel een Twitterwall of zoiets, maar zoals Pierre aangeeft, we moeten daaromtrent de officiële berichtgeving afwachten, alhoewel een beetje gissen wel aardig is natuurlijk. Ik hoop in ieder geval dat wifi dit jaar een beetje goed geregeld is voor de bloggers!

Pierre
13 jaren geleden

@Willem: hoeveel van de 800 aanwezigen verwacht je dat overweg kunnen met Twitter?

Willem
13 jaren geleden

@Pierre: Heel weinig! Maar zijn de onderwijsdagen daar niet juist voor om nieuwe dingen te introduceren? Als ik langs de standjes op de beursvloer loop kan ik ook denken: hoeveel mensen gebruiken dit? Hoeveel onderwijsinstellingen zijn met konijnen in SL bezig? Need I go on…?

Bij nader inzien: Het juiste antwoord op je vraag is: heel veel! Ze kennen de mogelijkheden alleen niet. Om overweg te kunnen met Twitter heb je niet veel basisvaardigheden nodig…