Lunchcollege over Second Life

Second Life Backchannel - Klik voor grotere versie

Aanstaande dinsdag, 18 september verzorg ik van 12:30 uur – 13:30 uur binnen de afdeling een lunchcollege over Second Life. Zoals ik in de EduKast afgelopen week al aangaf zal ik dat lunchcollege ook life streamen naar ons plateau in Second Life. Niet alleen zodat anderen het daar ook kunnen volgen, maar omdat we ons dat plateau juist de koppeling tussen ‘real life’ en ‘second life’ uittesten.
Ik zal het dan ook hebben over de daar aanwezige Twitter-koppeling, natuurlijk het Nabaztag/tag konijn, de podcastspeler, de koppeling met de website en dus ook over de mogelijkheid om video naar daar te streamen én de bijbehorende koppeling van de chat via IRC.

Je kunt alle links voor de opties op deze pagina vinden. Behalve in Second Life zelf kun je namelijk ook ‘gewoon’ in een browser de video zien en eventueel via de chat vragen stellen.
Het gaat niet lukken om zowel WMV als Quicktime te streamen, ik vrees dat mijn laptop dat dan niet trekt.

Voor ervaren Second Life gebruikers wellicht bekende stof, maar als het dat voor jou niet is, dan ben je natuurlijk van harte welkom a.s. dinsdag van 12:30 – 13:30 uur.
Ik zal proberen het verhaal op te nemen zodat het ook achteraf nog te bekijken is.