The Rabbit Talks!

Nabaztag/tag

Ik heb vandaag eindelijk tijd gehad om enige wijzigingen aan te brengen in het script van Robert Slagter voor de Second Life versie van het Nabaztag/tag Wifi-konijn.
Het eerste wat ik gedaan heb is dat het script niet alleen gebruik maakt van de officiële Nabaztag servers, maar ook van een eigen installatie van de OpenNab server. Die maakt het voor mij mogelijk om de Nabaztag/tag ‘sneller’ te laten reageren op veranderingen.

Het oorspronkelijke script gaf een seintje (‘I have a visitor…’) als er iemand in de buurt van de virtuele Nabaztag in Second Life kwam.
Dat gebeurt nu ook, maar daarnaast is het zo dat de stand van de oren ook aangeeft of er nog steeds mensen in de buurt zijn. Het linkeroor geeft aan of ik in de buurt ben (ga ik nog aanpassen zodat het gebeurt bij alle leden van de afdeling Onderwijs), het rechteroor geeft aan of er anderen in de buurt zijn. Als dat zo is, staat het oor omhoog.
Het script detecteert ook of ik of anderen weer vertrekken en zet het betreffende oor weer omlaag.

Het gewijzigde script zal niet afzonderlijk beschikbaar gesteld worden, ik heb Robert (die zo vriendelijk was mij het script op te sturen) toegezegd dat ik het uitsluitend aan hem zou terugsturen zodat hij het enige distributiepunt van de virtuele Nabaztag blijft.

Nabaztag/tag Nabaztag/tag