Lunchcollege over Second Life

 Gepubliceerd door om 15:34  Second Life
sep 152007
 
Second Life Backchannel - Klik voor grotere versie

Aanstaande dinsdag, 18 september verzorg ik van 12:30 uur – 13:30 uur binnen de afdeling een lunchcollege over Second Life. Zoals ik in de EduKast afgelopen week al aangaf zal ik dat lunchcollege ook life streamen naar ons plateau in Second Life. Niet alleen zodat anderen het daar ook kunnen volgen, maar omdat we ons dat plateau juist de koppeling tussen ‘real life’ en ‘second life’ uittesten.
Ik zal het dan ook hebben over de daar aanwezige Twitter-koppeling, natuurlijk het Nabaztag/tag konijn, de podcastspeler, de koppeling met de website en dus ook over de mogelijkheid om video naar daar te streamen én de bijbehorende koppeling van de chat via IRC.

Je kunt alle links voor de opties op deze pagina vinden. Behalve in Second Life zelf kun je namelijk ook ‘gewoon’ in een browser de video zien en eventueel via de chat vragen stellen.
Het gaat niet lukken om zowel WMV als Quicktime te streamen, ik vrees dat mijn laptop dat dan niet trekt.

Voor ervaren Second Life gebruikers wellicht bekende stof, maar als het dat voor jou niet is, dan ben je natuurlijk van harte welkom a.s. dinsdag van 12:30 – 13:30 uur.
Ik zal proberen het verhaal op te nemen zodat het ook achteraf nog te bekijken is.

 Reacties uitgeschakeld voor Lunchcollege over Second Life  Tags:

The Rabbit Talks!

 Gepubliceerd door om 15:11  Second Life
sep 152007
 
Nabaztag/tag

Ik heb vandaag eindelijk tijd gehad om enige wijzigingen aan te brengen in het script van Robert Slagter voor de Second Life versie van het Nabaztag/tag Wifi-konijn.
Het eerste wat ik gedaan heb is dat het script niet alleen gebruik maakt van de officiële Nabaztag servers, maar ook van een eigen installatie van de OpenNab server. Die maakt het voor mij mogelijk om de Nabaztag/tag ‘sneller’ te laten reageren op veranderingen.

Het oorspronkelijke script gaf een seintje (‘I have a visitor…’) als er iemand in de buurt van de virtuele Nabaztag in Second Life kwam.
Dat gebeurt nu ook, maar daarnaast is het zo dat de stand van de oren ook aangeeft of er nog steeds mensen in de buurt zijn. Het linkeroor geeft aan of ik in de buurt ben (ga ik nog aanpassen zodat het gebeurt bij alle leden van de afdeling Onderwijs), het rechteroor geeft aan of er anderen in de buurt zijn. Als dat zo is, staat het oor omhoog.
Het script detecteert ook of ik of anderen weer vertrekken en zet het betreffende oor weer omlaag.

Het gewijzigde script zal niet afzonderlijk beschikbaar gesteld worden, ik heb Robert (die zo vriendelijk was mij het script op te sturen) toegezegd dat ik het uitsluitend aan hem zou terugsturen zodat hij het enige distributiepunt van de virtuele Nabaztag blijft.

Nabaztag/tag Nabaztag/tag
 Reacties uitgeschakeld voor The Rabbit Talks!  Tags: