ALT-C 2007 Keynotes online te volgen

 Gepubliceerd door om 22:40  Onderwijs
sep 042007
 
“This year, working with conference sponsor Elluminate, ALT will be opening the 3 main keynote speeches for remote participation, in real time. The keynote sessions will be by Michelle Selinger, Education Strategist, Cisco Systems, Peter Norvig, Director of Research, Google, and Dylan Wiliam, Deputy Director of the Institute of Education. Short abstracts of their sessions are at the bottom of this page.”

(bron)

Dag 1 van ALT-C 2007 is weliswaar al achter de rug, maar je kunt de Keynotes van Dylan Wiliam (woensdag 5 september 12:00 – 13:00 Nederlandse tijd) en Peter Norvig (donderdag 6 september 12:45 – 13:45 uur Nederlandse tijd) nog online mee volgen. Zie deze pagina voor uitleg.
Marc Dupuis van de Universiteit Leiden is er en je kunt zijn ervaringen tijdens de eerste dag hier lezen.

 Reacties uitgeschakeld voor ALT-C 2007 Keynotes online te volgen  Tags:

Google Earth bij EduGIS

 Gepubliceerd door om 10:50  Geocoding
sep 042007
 
Bewolking - Klik voor grotere versie

Via de mail kreeg ik van Tim Favier de volgende tip over Google Earth gerelateerde informatie en lesmodules bij EduGIS, het Educatief GIS-Portaal:

“Google Earth in de Aardrijkskunde les, hoe doe je dat? Sinds kort staan er op EduGIS 10 lesmodules voor aardrijkskunde onderwijs met Google Earth. De lesmodules richten zich op natuurlijke gevaren in de VS, klimaatsverandering en metropolen in de VS. Je kunt deze lesmodule gewoon inladen in Google Earth. Met deze lesmodules kunnen leerlingen zelf aan de slag met Google Earth. Ook vind je op EduGIS meer informatie over hoe je Google Earth kunt gebruiken in de klas en een groot aantal KMZ bestanden (kaartlagen) die je kan inladen in Google Earth. Zo vind je er KMZ bestanden van Orkaan Katrina, Vulkanen, Gletsjers etc.”

Leuk! Ik heb de lesmodules nog niet uitgeprobeerd, maar kwam bijvoorbeeld wel al een aantal kaartbestanden tegen waarvan ik wist dat ze bestonden, maar niet wist waar ze stonden. Zoals bijvoorbeeld deze (KMZ bestand) met actuele bewolking. Bedankt voor de tip!

Technorati krijgt een nieuwe kans

 Gepubliceerd door om 06:58  Algemeen
sep 042007
 

Naar aanleiding van dit bericht bij Willem heb ik de Technorati-verwijzing voor het blog hier verwijderd en voeg ik die middels dit bericht opnieuw toe in de hoop dat updates daar ook weer ‘gezien’ worden.

Technorati Profile

[update] Helaas, pindakaas, verwijderen en weer aanmaken had geen effect.

 Reacties uitgeschakeld voor Technorati krijgt een nieuwe kans  Tags:
sep 042007
 


Wauw! Was ik vorige week al blij dat ik het vliegtuig eventjes in de lucht kon houden en een rondje kon vliegen in Google Earth, in dit filmpje laat Frank Taylor zien wat je kunt bereiken als je een stevige computer hebt én weet hoe je moet vliegen. Indrukwekkend. Niet alleen weet hij moeiteloos op te stijgen en weer op het vliegveld te landen, het tweede deel waar hij met de straaljager tussen de bergen door vliegt geeft echt het gevoel dat hij intussen door zijn cockpit naar buiten kijkt en beter kan zien waar hij naar toe gaat dan dat wij dat in het filmpje kunnen zien.