Google Earth bij EduGIS

Bewolking - Klik voor grotere versie

Via de mail kreeg ik van Tim Favier de volgende tip over Google Earth gerelateerde informatie en lesmodules bij EduGIS, het Educatief GIS-Portaal:

“Google Earth in de Aardrijkskunde les, hoe doe je dat? Sinds kort staan er op EduGIS 10 lesmodules voor aardrijkskunde onderwijs met Google Earth. De lesmodules richten zich op natuurlijke gevaren in de VS, klimaatsverandering en metropolen in de VS. Je kunt deze lesmodule gewoon inladen in Google Earth. Met deze lesmodules kunnen leerlingen zelf aan de slag met Google Earth. Ook vind je op EduGIS meer informatie over hoe je Google Earth kunt gebruiken in de klas en een groot aantal KMZ bestanden (kaartlagen) die je kan inladen in Google Earth. Zo vind je er KMZ bestanden van Orkaan Katrina, Vulkanen, Gletsjers etc.”

Leuk! Ik heb de lesmodules nog niet uitgeprobeerd, maar kwam bijvoorbeeld wel al een aantal kaartbestanden tegen waarvan ik wist dat ze bestonden, maar niet wist waar ze stonden. Zoals bijvoorbeeld deze (KMZ bestand) met actuele bewolking. Bedankt voor de tip!

0 0 stem
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Kaj
Kaj
13 jaren geleden

Zo zijn er nog meer mensen die bezig zijn met het maken van lessen. Kijk hier http://www.googledearth-blog.nl/2007/… ] voor verwijzingen naar leesen van de Daltonschool Voorburg.