Stroop en zo

dreamhost load - Klik voor grotere versie

De site hier is vandaag weer vreselijk traag. Ik heb zojuist een support-melding ingediend bij Dreamhost. Ik heb daar nog niet terug van gehoord , maar het lijkt op het moment even weer snel genoeg te gaan. Raar blijft het wel. Na alle problemen met de klok op de server die maar niet goed wilde blijven lopen hebben ze me een paar weken geleden op een nieuwe server gezet waar ik zo te zien de enige gebruiker op ben. En hoewel de site hier regelmatig niet te bereiken was, geeft het ‘uptime’ commando aan dat de server al die tijd niet offline geweest is. Die is inmiddels al 74 dagen onafgebroken online.
En ook de load-indicatoren, in de screenshot 1.14 / 1.31 / 1.54, zijn niet om bang van te worden. Zo dicht bij 1.0 (ideaal) heb ik ze nog niet gezien. Toen ik een tijdje geleden op mijn kop kreeg wegens te zware belasting van een andere server (zuma, daar zaten 8 gebruikers op overigens) lagen die getallen boven de 5.0

De enige verklaring die ik er dus voor kan vinden zijn externe problemen (problemen buiten de server) zoals de routerproblemen die ze van tijd tot tijd hebben. En dat is wel jammer want als ze die lijn naar hier wat beter op orde zouden krijgen zou het allemaal een stuk vlotter lopen.