Creativity of Crowds

 Gepubliceerd door om 07:02  Internet
aug 292007
 
“Do you have mad video-making skills? OK, how about just a video camera and a little bit of spare time to get creative? A few of us on the Gmail team came up with an idea to stitch together a bunch of video clips that all share one element: someone hands the Gmail M-velope in from the left of the screen, and hands it off to the right. Put them all together, and they form one long chain of hand-offs. We thought it would be fun to let everyone in on the action. Just go to http://mail.google.com/mvideo, where you’ll find directions on how to submit your clip (including a PDF of the Gmail M-velope you can use in your video). We’ll be accepting clips until August 13th. We’ll then take a selection of the submitted clips and edit them together into one final video, which we’ll release to the world on August 20th.”

(bron)

Schitterend! De oproep om clips te maken leverde meer dan 1000 reacties op die samen een grappig filmpje vormen. (getipt door Google Operating System)

aug 292007
 
Powerpoint 2004 - Klik voor grotere versie

Via de mail kreeg ik een vraag die ik een vraag naar aanleiding van de uitleg over het invoegen van SWF in Powerpoint. Daar leg ik uit hoe je Flash animaties en ook filmpjes van YouTube in een PowerPoint presentatie kunt opnemen. Dat doe ik met Office 2003 op Windows XP en ik heb me toen onvoldoende gerealiseerd dat dit bij Office 2000 op XP wel eens anders zou kunnen werken, laat staan in Office 2004 op MAC OSX. Want daar ging de vraag over: “Om een dergelijke filmpje in powerpoint op te nemen geef je aan dat je in de werkbalk de functie besturingselementen moet aanklikken. Die functie komt echter niet in mijn programma voor (Powerpoint 2004 voor de Mac). Heb je hier ook een oplossing voor?
En inderdaad, die functie komt niet voor in Powerpoint 2004 voor Mac OS X. Dus toch weer op zoek via Google. Het resultaat was dit bericht dat kort is samen te vatten: het kan gewoon op dit moment niet. Wellicht met Office 2008 wel weer, maar niet in Office 2004.
Ik heb dit overigens nog niet in Office 2007 op XP/Vista of in Keynote uitgeprobeerd.

Hé Bruce waar is je metadata?

 Gepubliceerd door om 06:28  Media
aug 292007
 
Bruce Springsteen - Klik voor grotere versie

Ik ben zo iemand die altijd wel in is voor gratis muziek. En als Bruce Springsteen een track van zijn nieuw CD zomaar gratis en voor niets online zet dan wil ik die wel downloaden.
CNET News
Ik las het bericht daarover op CNET News.com. Daar begrepen ze het wel (want ja, er is niemand meer die naar de radio luistert), maar snapten ze niet dat de link voor de download niet op de voorpagina van de website van Bruce Springsteen stond. Tweede detail waar de auteur over viel was dat op die site alleen de iTuntes-link stond en niet die naar de website van The Guardian.

iTunes – no go
Dat is echter meer dan een detail en het vergeten van een tweede link. Want via iTunes kan ik hem helemaal niet krijgen. Dan krijg is de melding dat het item niet beschikbaar is in de Nederlandse winkel.
iTunes - Klik voor grotere versie Gelukkig doet de Guardian niet moeilijk en kon ik hem daar wél downloaden.

Lekker track
Maar goed, de track is wat mij betreft prima. Dus dacht ik: laat ik in ieder geval in iTunes (want natuurlijk kon ik de MP3 daar na downloaden gewoon aan toevoegen) de album illustraties en zo downloaden. Helaas, geen resultaat. Lees verder….