SWF invoegen in Powerpoint – Office 2004 op OS X

Powerpoint 2004 - Klik voor grotere versie

Via de mail kreeg ik een vraag die ik een vraag naar aanleiding van de uitleg over het invoegen van SWF in Powerpoint. Daar leg ik uit hoe je Flash animaties en ook filmpjes van YouTube in een PowerPoint presentatie kunt opnemen. Dat doe ik met Office 2003 op Windows XP en ik heb me toen onvoldoende gerealiseerd dat dit bij Office 2000 op XP wel eens anders zou kunnen werken, laat staan in Office 2004 op MAC OSX. Want daar ging de vraag over: “Om een dergelijke filmpje in powerpoint op te nemen geef je aan dat je in de werkbalk de functie besturingselementen moet aanklikken. Die functie komt echter niet in mijn programma voor (Powerpoint 2004 voor de Mac). Heb je hier ook een oplossing voor?
En inderdaad, die functie komt niet voor in Powerpoint 2004 voor Mac OS X. Dus toch weer op zoek via Google. Het resultaat was dit bericht dat kort is samen te vatten: het kan gewoon op dit moment niet. Wellicht met Office 2008 wel weer, maar niet in Office 2004.
Ik heb dit overigens nog niet in Office 2007 op XP/Vista of in Keynote uitgeprobeerd.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Bram
Bram
14 jaren geleden

Jammer genoef is ook nog eens de nieuwe office voor de mac tot 2008 uitgesteld! Volgens mij zit wel deze optie in Keynote maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet zeker weet. Overigens gebruik ik tegenwoordig voor al mijn presentaties mijn macbook met Keynote erop. Ideaal in samenwerking met de Apple remote en timer functie die erin zit.

Harry Dubois
Harry Dubois
14 jaren geleden

Keynote is gewoon beter dan Powerpoint, zeker voor het onderwijs. Zeer eenvoudig te gebruiken en prachtige animaties. O ja, je kunt inderdaad SWF bestanden inlezen, zie de helpfiles:

Keynote: How to Import Flash Files

Learn how to import Flash 5 files into Keynote.

To import Flash 5 files into Keynote:

Use Flash MX to save the file as a Flash 5 movie. It should have a filename extension of ".swf". Important: Keynote cannot import native Flash files whose filename extension is ".fla".
In Keynote, Choose Edit > Place > Choose.
Select the file and click Place to insert it into your slide.

Pierre
14 jaren geleden

Hmmm, het ziet er naar uit dat ik toch die 30 dagen trialversie moet gaan aanbreken want als er zo expliciet naar een oude versie (we zijn inmiddels bij versie 9!) van Flash verwezen wordt dan voel ik nattigheid als het gaat om het importeren van SWF bestanden van nieuwe versies.