aug 282007
 

Ik schreef afgelopen zaterdag over een script van Adam Franco waarmee je eenvoudig een Flickr-script op een Google Map of in Google Earth kunt weerkgeven.
Adam Franco heeft het script uitgebreid en je kunt nu kleine versies van de afbeeldingen laten zien in plaats van de ‘foto-icoontjes’ die er eerst stonden:

View Larger Map
Mooi.

 Reacties uitgeschakeld voor Flickr foto’s gemakkelijk op de kaart – update  Tags:

Peter McAllister is 1 jaar geworden

 Gepubliceerd door om 06:59  Second Life
aug 282007
 
Peter McAllister

Ik kon niet zo snel de “member since” info bij Linden Labs vinden, maar afgaande op dit bericht is Peter McAllister op 24 augustus 2006 gecreëerd. Op 27 augustus werd hij hier voorgesteld. Toen nog netjes in pak en met grijzere haren en een baard.
Er is veel gebeurt in die twaalf maanden. In die tweede helft van 2006 groeide de belangstelling voor Second Life nog steeds heel hard. Ook Fontys schafte een eiland aan dat afgelopen juni geopend werd. Een aantal collega’s zette hun eerste stappen in deze voor hen vreemde en nieuwe wereld. Inmiddels beschikt Second Life over spraakmogelijkheden en hebben we wat meer evaring opgedaan met het gebruik van z’n omgeving.
AFON eiland Dipje in de hype
Second Life zit wat de berichtgeving betreft in een stevig dip. Het aantal daadwerkelijke gebruikers viel tegen, de stabiliteit is niet wat het moet zijn, de wijzigingen in de regels (verbod op gokken) leidde tot plaatselijke paniek en eigenlijk lijkt het er op alsof er veel mensen waren die echt veronderstelden dat nu ook de hele fysieke wereld ineens zou veranderen. Maar dat heeft zelfs bij het 2D internet veel langer geduurd en is veel geleidelijker gegaan dan dat men van Second Life verwacht.

Nog niet afschrijven
Nee, in zijn huidige vorm en met de gebrekkige stabiliteit is Second Life zeker geen omgeving die uitnodigt tot grootschalig gebruik. Toch verwacht ik nog wel dat Peter McAllister ook nog wel een tweede verjaardag in Second Life mee maakt.
Werelden als Second Life gaan niet meer weg. Het kan best zo zijn dat Peter McAllister een keer verhuist naar een andere omgeving, van een nieuwe generatie. Maar dat maakt niet uit.

Lunchcollege
Op 18 september 2007 verzorg ik van 12:30 – 13:30 uur weer een lunchcollege voor de afdeling Onderwijs. Deze keer gaat het over Second Life. Ik zal ook nu weer proberen de sessie te streamen. Of dat ook naar Second Life zelf is weet ik nog niet, waarschijnlijk gewoon naar ustream.tv of zo. Moet ik nog even uitzoeken.
Ben je ervaren Second Life gebruiker dan zal het verhaal niet veel nieuws voor je bevatten. Maar je bent hoe dan ook welkom om mee te kijken. Meer details plaats ik hier zodra ze bekend zijn.

DreamHost Status

 Gepubliceerd door om 06:04  Internet
aug 282007
 
uptime - Klik voor grotere versie
“Sorry about the network problems. As has been documented on DreamHost status we have been dealing with network issues lately. We are on top of this problem right now and we’re working on getting things back up for you. We are in continued contact with Cisco support and we have outstanding tickets with them regarding these issues.”

(bron)

Het is maar goed dat ik gewoon een trek heb in het wéér verplaatsen van de hele handel hier. Maar augustus is toch wel een erg dramatische maand aan het worden wat betreft uptime. Zelfs als die uptime volgens de metingen van Webbuddy.nl 99.791% was vorige week (deze week is het niet echt beter) is het sinds begin dit jaar pas 4 keer voor gekomen dat ik een weekrapportage voor Dreamhost kreeg met 100% uptime. En dat is niet goed genoeg.
Nou ja, het lijkt een beetje het thema van vandaag te zijn vrees ik.

 Reacties uitgeschakeld voor DreamHost Status  Tags: