Wegfilteren van advertenties toegestaan?

Telegraaf zonder Adblock Plus - Klik voor grotere versie
“Ik bekijk geen advertenties, mag dat? Veel Firefox gebruikers installeren de AdBlock Plus plugin, die automatisch advertenties en popups wegfiltert uit webpagina’s. Dat bladert een stuk rustiger, maar sitebeheerders zien hun advertentie-inkomsten natuurlijk wel omlaag gaan. Eén sitebeheerder is daar zo boos over geworden dat hij de site Why FireFox is Blocked is begonnen.”

(bron)

Weer een interessante post bij Arnoud Engelfriet over rechten op internet.
Advertenties weghalen blijft natuurlijk altijd een moeilijk verhaal. De inkomsten ervan zijn vaak heel belangrijk voor de site. Maar van de andere kant moet je je natuurlijk ook afvragen of je niet verkeerd bezig bent als je van die storende opvallende advertenties op de hele site zet. Neem bijvoorbeeld de Telegraaf website. Die ziet er zonder advertenties al een stuk rustiger uit:
Telegraaf met AdBlock Plus - Klik voor grotere versie
Hoe dan ook. Het blokkeren van een browser omdat er toevallig een plugin voor is die advertenties onzichtbaar maakt lijkt me nou niet echt een langdurig houdbare aanpak.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Edwin
15 jaren geleden

Wat een grappenmakers. Als onschuldige surfers moeten wij al jaren knokken tegen allerlei vormen van ongewenste reclame, van spam tot popups en popunders. En dan gaat deze meneer zitten brullen.
Ik gebruik ook Google Extra, de plugin die de Google Ads vervangt door zoekresultaten in Google Video en google afbeeldingen.

Laat hem maar fijn blokkeren. Wij blijven het web lekker personaliseren.
Ik vond Platypus http://zbdigitaal.blogspot.com/2006/0… ) helemaal sterk wat dat betreft maar die draait nu niet meer in FF. Daarmee richt je elke site in zoals jij dat wilt :-)

Pierre
15 jaren geleden

Ho zeg, wacht eens effe. Je wilt me toch niet zeggen dat je zomaar, zonder mijn toestemming, de adsense advertenties hier op de site wegfiltert en vervangt dor wat anders?! Dat kan zomaar niet! ;-)

Nou even serieus: wat moet ik me daar bij voorstellen? Kun je daar een sceenshot van tonen? (al weet ik niet of dat dan wel onder het citaatrecht valt)