aug 252007
 
Telegraaf zonder Adblock Plus - Klik voor grotere versie
“Ik bekijk geen advertenties, mag dat? Veel Firefox gebruikers installeren de AdBlock Plus plugin, die automatisch advertenties en popups wegfiltert uit webpagina’s. Dat bladert een stuk rustiger, maar sitebeheerders zien hun advertentie-inkomsten natuurlijk wel omlaag gaan. Eén sitebeheerder is daar zo boos over geworden dat hij de site Why FireFox is Blocked is begonnen.”

(bron)

Weer een interessante post bij Arnoud Engelfriet over rechten op internet.
Advertenties weghalen blijft natuurlijk altijd een moeilijk verhaal. De inkomsten ervan zijn vaak heel belangrijk voor de site. Maar van de andere kant moet je je natuurlijk ook afvragen of je niet verkeerd bezig bent als je van die storende opvallende advertenties op de hele site zet. Neem bijvoorbeeld de Telegraaf website. Die ziet er zonder advertenties al een stuk rustiger uit:
Telegraaf met AdBlock Plus - Klik voor grotere versie
Hoe dan ook. Het blokkeren van een browser omdat er toevallig een plugin voor is die advertenties onzichtbaar maakt lijkt me nou niet echt een langdurig houdbare aanpak.

aug 252007
 
Flickr op Google Maps - Klik voor grotere versie

(oeps typo in de titel, aanpassen betekent echter ook wijziging in url, dus laat ik het even zo) Met dank aan Adam Franco is het nu nóg gemakkelijker geworden om foto’s die je bij Flickr hebt staan en die voorzien zijn van informatie over de plek waar ze genomen zijn op Google Maps of in Google Earth te tonen. (getipt door Ogle Earth)
Ingebouwd in Flickr
Het is al een tijdje mogelijk bij Flickr rechtstreeks een KML-versie van je foto’s op te halen. Onder aan de pagina van elke gebruiker staan een aantal links. Daar stond eerst alleen een RSS-link (je kunt via RSS op de hoogte blijven van nieuwe foto’s die iemand post), maar ook een KML-link.
flickr kml - Klik voor grotere versie KML
KML is het formaat dat met name Google (maar ook anderen) gebruikt bij het doorgeven van geografische data. En zoals hoewel de Nederlandse Wikipedia nu nog aangeeft dat het gebruikt wordt door Google Earth, kan ook Google Maps aangeeft kunnen o.a. Google Earth en Google Maps met KML-data overweg.

Sets op de kaart
Foto’s die bij elkaar horen zet je in Flickr meestal in een set. Maar als je de pagina van deze set bekijkt, dan zie je daar geen KML-link. Flickr biedt daar geen KML export.
En dat gat vult het script van Adam Franco heel mooi op.
En het werkt heel simpel. Lees verder….