SD kaartjes binnenkort naar maximaal 32GB

“Opslagfabrikant Toshiba legt de lat voor de opslaggrootte van sd-kaarten fors hoger. De fabrikant zal begin volgend jaar een opslagkaart van maar liefst 32GB op de markt brengen.
Toshiba SD 32GBDe nieuwe SD-M32G zal vanaf januari beschikbaar zijn. Toshiba is hiermee naar eigen zeggen de eerste fabrikant ter wereld die een SD-kaart met 32GB opslagruimte introduceert. De huidige generatie opslagkaarten blijft veelal beperkt tot 8GB.”

(bron)

Natuurlijk hangt er nu een pittig voorspeld prijskaartje aan (700 dollar), maar dat is helemaal niet relevant. Het verleden heeft aangetoond dat opslagmedia, processorsnelheden etc. allemaal tegen een premium prijs in de markt kwamen. Logisch vanuit meerdere oogpunten, bijvoorbeeld alleen al omdat in het begin het productieproces nog niet altijd probleemloos loopt, maar ook omdat de klant die zo’n kaart nu al wil hebben er ook wel wat meer voor wil betalen. Vergelijken met de prijs van een SD-kaart van bijvoorbeeld 2GB is niet altijd zomaar mogelijk. De goedkope modellen (2GB voor zo’n 18 euro) hebben namelijk een schrijfsnelheid die de helft is van de kaartjes die Toshiba introduceert. Dat is appels met peren vergelijken. Maar ook als je hem vergelijkt met een SanDisk SD Ultra II 4 GB die een prijs van 50 euro heeft (dus 400 euro voor 8×4 = 32 GB) dan is het helder dat het nog even zal duren voordat ze bij de Mediamarkt in de uitverkoop liggen. Zal wel een jaartje duren.