Video in Google Earth

Planeten beweging - Klik voor grotere versie

Dat gisteren Google Sky gelanceerd werd kan je haast niet ontgaan zijn (zie anders deze berichten). Ik moet zeggen dat ik het niet veel vaker zal gebruiken dan Google Moon. De reden daarvoor is simpel: ik heb er nog geen gebruikstoepassingen voor. Het enige wat me leuk leek was de layer die de beweging van de maan en de planeten laat zien (zie de screenshot) maar de maan beweegt heel snel, zelfs op de langzaamste setting, en komt steeds maar heel even door beeld flitsen en de planeten “zie” je alleen als overlay. Wél handig in deze nieuwe versie vind ik dat je nu eindelijk embed-codes kunt gebruiken om video’s te tonen in Google Earth. Dat blijkt helaas alleen in de Windows versie te werken (bron).
In versie 4.1 zie je wel de placemark, maar geen video.

versi 4.1 - Klik voor grotere versie 4.2 - Klik voor grotere versie

Dat is wel iets om even in de gaten te houden. Waarschijnlijk is het nog even verstandig om ook de link naar de pagina (in dit geval op Dailymotion) bij te voegen.
Op het bericht op gearthblog werd aangegeven dat iframes niet werken, maar de embed code is in ieder geval niet beperkt tot YouTube (logisch ook).
Je kunt de placemark die je hierboven in de screenshots ziet ook zelf bekijken (KMZ-bestand).

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Rob
Rob
16 jaren geleden

Je moet voor de grap die moon.google.com eens zover mogelijk uit vergroten.
Je krijgt dan iets eetbaars….

Pierre
16 jaren geleden

Dat was precies waar ik aan dacht toen ik moon.google.com als vergelijkingsmateriaal nam.