Inleiding Adobe Acrobat Connect

 Gepubliceerd door om 07:15  Leertechnologie
aug 092007
 
Inleiding Adobe Acrobat Connect

Hoewel er helaas geen echte veranderingen in Adobe Acrobat Connect zitten (de belangrijkste is wellicht de ondersteuning voor Apple op Intel) heb ik het verschijnen ervan toch maar even aangegrepen om mijn Breeze 101 presentatie bij te werken en meteen ook maar van audio te voorzien zodat je hem kunt bekijken en beluisteren zonder dat ik er bij ben.
Hoe gemaakt
Ik had al een PowerPoint bestand van een (online, maar niet opgenomen) presentatie van vorig jaar. Dus daarom ook nu weer een screencast met statische beelden. Nu heb ik echter niet van gratis tools gebruik gemaakt, maar van de Camtasia Studio plugin voor PowerPoint.
Ik heb er echter ook een SlideShare-versie van gemaakt. Ik had namelijk toch de audio opgenomen en vanuit Camtasia kan ik die naar MP3 exporteren. Daar kwam bij dat de plugin de dia-overgangen bij houdt en dat maakte het ook in Slideshare op de juiste plek zetten van de overgangen relatief gemakkelijk, zelfs bij 50 dia’s.

Ik wil meer!
Mocht je nu na het bekijken van deze inleiding de smaak te pakken hebben, maar toch nog wat meer willen weten, dan kun je je aanmelden voor de Workshop Adobe Connect die SURFnet op 18 september 2007 en daarna nogmaals op 20 november 2007 organiseert.
(disclaimer: ik ben niet betrokken bij die workshop).

De presentatie
De hele presentatie duurt 22 minuten en 30 seconden gaat in op de verschillende rollen binnen Adobe Connect, het instellen van de audio en video, het delen van een PowerPoint presentatie, het delen van je desktop en het gebruik van de text chat.
Zoals gebruikelijk zijn er meerdere versies beschikbaar:

Online versies
* Flash versie (Flash 8 vereist)
* Streaming WMV (met navigatiemogelijkheid)
* Streaming Quicktime
* SlideShare

Downloaden
video WMV 640×480 (7,6 MB) video WMV 320×240 (22,4 MB) video Quicktime 640×480 (42,1 MB) En voor de liefhebber:
audio MP3-versie   (15,4 MB)

0 0 stem
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Waldo Smeets
12 jaren geleden

Wel grappig om een presentatie over Connect te maken zonder gebruik te maken van de Connect Presenter presentatie opties ;-)
Nog een nuttig iets in deze bijdrage; eind dit jaar komt er ook een Nederlandstalige versie van Adobe Connect!

Bram
Bram
12 jaren geleden

Goede en duidelijke presentatie Pierre! Is zeker ook een goede optie voor mijn werk dus ik ga het maar eens aan een uitgebreider onderzoekje doen. Waldo ook bedankt voor jouw tip want dat het in het NL beschikbaar komt is een must voor mij om het te kunnen gebruiken in onze organisatie! Is hier ook al een datum van bekend…?

Nogmaals mijn complimenten!

Pierre
12 jaren geleden

Hoi Waldo,

Ik weet niet of de functionaliteiten van Connect Presenter wel gewijzigd zijn sinds de naamswijziging, maar de mogelijkheden van Breeze Presenter wat betreft export naar verschillende formaten is voor mij gewoon te beperkt.

Overigens, als Adobe nog op zoek is naar deelnemers voor het gebruikerspanel voor Adobe Connect, dan weet je me te vinden.

Schandalig vind ik overigens wel dat Adobe Connect zich nog steeds beperkt tot de codecs die voor Flash 7 beschikbaar zijn. Inmiddels betekent dat namelijk ook dat de YouTube filmpjes die eerst wel werkten nu ook al niet meer werken. De FLV’s van mijn screencasts overigens ook niet want het kwaliteitsverschil bij gebruik van H.263 in plaats van VP6 is gewoon te duidelijk zichtbaar.

@Bram, dank je!

Willem
12 jaren geleden

Complimenten, duidelijk verhaal!

Waldo Smeets
12 jaren geleden

@Bram: Momenteel weet ik ook niet meer dan "eind dit jaar". Mijn eigen Adobe account is al geupdate maar daar zitten duidelijk nog spellingsvouten in, die moeten ze eerst oplossen voordat we het verkopen aan de markt ;-)

@Pierre: Specifiek qua export is er niets veranderd, valide punt. Ik heb nog niet ontdekt of men een NL gebruikerspanel heeft, dit initiatief wordt vrijwel volledig door product management in de States gedragen (beetje vreemd, maar ik kan er dus niet bovenop zitten)

Ik heb begrepen dat bij deze update inderdaad ook ondersteuning voor de Flash 8 video codec zit, maar dat zou ik eerst moeten controleren voordat ik dat 100% kan bevestigen.

5
0
Tips, opmerkingen, aanvullingen, ideeën naar aanleiding van dit bericht?x
()
x