Aanmelden bij SURFgroepen

 Gepubliceerd door om 10:49  Leertechnologie
aug 092007
 
SURFgroepen - Klik voor grotere versie

Een ander document dat aan een update toe was en ik in het verleden al een paar keer gebruikt heb is de korte instructie van hoe je je moet aanmelden bij SURFgroepen. Dat account is namelijk ook het account waarmee je toegang krijgt tot Adobe Connect. Het is nou eenmaal wel handig om iemand die je wilt uitnodigen bij een Adobe Connect sessie gewoon even naar een online document kunt verwijzen. Dus heb ik het document voorzien van nieuwe schermafbeeldingen en ook een Nederlandse versie gemaakt.
pdf Engelstalige versie (PDF 312 kB) pdf Nederlandstalige versie (PDF 314 kB)

 Reacties uitgeschakeld voor Aanmelden bij SURFgroepen  Tags:

Inleiding Adobe Acrobat Connect

 Gepubliceerd door om 07:15  Leertechnologie
aug 092007
 
Inleiding Adobe Acrobat Connect

Hoewel er helaas geen echte veranderingen in Adobe Acrobat Connect zitten (de belangrijkste is wellicht de ondersteuning voor Apple op Intel) heb ik het verschijnen ervan toch maar even aangegrepen om mijn Breeze 101 presentatie bij te werken en meteen ook maar van audio te voorzien zodat je hem kunt bekijken en beluisteren zonder dat ik er bij ben.
Hoe gemaakt
Ik had al een PowerPoint bestand van een (online, maar niet opgenomen) presentatie van vorig jaar. Dus daarom ook nu weer een screencast met statische beelden. Nu heb ik echter niet van gratis tools gebruik gemaakt, maar van de Camtasia Studio plugin voor PowerPoint.
Ik heb er echter ook een SlideShare-versie van gemaakt. Ik had namelijk toch de audio opgenomen en vanuit Camtasia kan ik die naar MP3 exporteren. Daar kwam bij dat de plugin de dia-overgangen bij houdt en dat maakte het ook in Slideshare op de juiste plek zetten van de overgangen relatief gemakkelijk, zelfs bij 50 dia’s.

Ik wil meer!
Mocht je nu na het bekijken van deze inleiding de smaak te pakken hebben, maar toch nog wat meer willen weten, dan kun je je aanmelden voor de Workshop Adobe Connect die SURFnet op 18 september 2007 en daarna nogmaals op 20 november 2007 organiseert.
(disclaimer: ik ben niet betrokken bij die workshop).

De presentatie
De hele presentatie duurt 22 minuten en 30 seconden gaat in op de verschillende rollen binnen Adobe Connect, het instellen van de audio en video, het delen van een PowerPoint presentatie, het delen van je desktop en het gebruik van de text chat.
Zoals gebruikelijk zijn er meerdere versies beschikbaar:

Online versies
* Flash versie (Flash 8 vereist)
* Streaming WMV (met navigatiemogelijkheid)
* Streaming Quicktime
* SlideShare

Downloaden
video WMV 640×480 (7,6 MB) video WMV 320×240 (22,4 MB) video Quicktime 640×480 (42,1 MB) En voor de liefhebber:
audio MP3-versie   (15,4 MB)