Klok…

 Gepubliceerd door om 12:23  Algemeen
aug 052007
 

De server waar Dreamhost me een tijdje geleden naar overgezet heeft slaagt er nog steeds niet in om de juiste tijd vast te houden (dit ondanks de cronjob die Dreamhost ingesteld heeft om dat hardhandig aan te passen).
Ik vrees dat ik toch maar moet gaan vragen me (weer) naar een andere server over te zetten. :-(

Het gevolg is overigens dat de tijd bij postings op het moment ongeveer 2 uur voor loopt.

 Reacties uitgeschakeld voor Klok…  Tags:

V For Vendetta

 Gepubliceerd door om 10:19  Film en Boek
aug 052007
 

V For Vendetta (1DVD) Stephen Fry V For Vendetta
V For Vendetta is een erg indrukwekkende film waarvan het script oorspronkelijk van voor 11 september 2001 afkomstig is, maar dat met een paar aanpassingen (anarchist werd terrorist) opeens een heel actuele boodschap mee kreeg. En zelfs als je daar niet om geeft is het een spannende thriller. Aanrader.

Brabant Blogt

 Gepubliceerd door om 10:11  Internet
aug 052007
 
Brabant Blogt - Klik voor grotere versie

Gisteren kwam ik het ICT en Onderwijs Blog toevallig tegen op Brabant Blogt. Brabant Blogt wordt beheerd door de internetredactie van Omroep Brabant en bevat “De pennevruchten van ongeveer vijftig Brabantse webloggers overzichtelijk gerangschikt op volgorde van actualiteit”. Brabant Blogt maakt gebruik van Tumblr. Tumblr is eigenlijk wat de “verzamelaar” van edublogs.nl is, maar dan op een manier waarop iedereen zijn eigen verzamelaar kan beginnen. En heel eenvoudig: Je maakt een gratis account aan, kiest een ontwerp, selecteert de RSS-feeds die je wilt combineren in je eigen “Tumblr-blog” en klaar.
Daarnaast kun je ook individuele posts toevoegen, ofwel direct, ofwel via het javascriptlet dat je aan je browser kunt toevoegen. Zo kun je gebruiken als je linkdump in plaats van FURL of del.icio.us.
En uiteraard heeft het resultaat weer een eigen RSS-feed.

Ik heb er zelf ook eentje aangemaakt en het is heel simpel. Maar, ik mis ook nog de nodige zaken. Want bladeren door het archief of zoeken in een Tumblr-blog lijken op het moment nog niet mogelijk. Hoe dan ook grappig en eigenlijk ook wel weer logisch dat iemand in dit gat springt.