Brabant Blogt

Brabant Blogt - Klik voor grotere versie

Gisteren kwam ik het ICT en Onderwijs Blog toevallig tegen op Brabant Blogt. Brabant Blogt wordt beheerd door de internetredactie van Omroep Brabant en bevat “De pennevruchten van ongeveer vijftig Brabantse webloggers overzichtelijk gerangschikt op volgorde van actualiteit”. Brabant Blogt maakt gebruik van Tumblr. Tumblr is eigenlijk wat de “verzamelaar” van edublogs.nl is, maar dan op een manier waarop iedereen zijn eigen verzamelaar kan beginnen. En heel eenvoudig: Je maakt een gratis account aan, kiest een ontwerp, selecteert de RSS-feeds die je wilt combineren in je eigen “Tumblr-blog” en klaar.
Daarnaast kun je ook individuele posts toevoegen, ofwel direct, ofwel via het javascriptlet dat je aan je browser kunt toevoegen. Zo kun je gebruiken als je linkdump in plaats van FURL of del.icio.us.
En uiteraard heeft het resultaat weer een eigen RSS-feed.

Ik heb er zelf ook eentje aangemaakt en het is heel simpel. Maar, ik mis ook nog de nodige zaken. Want bladeren door het archief of zoeken in een Tumblr-blog lijken op het moment nog niet mogelijk. Hoe dan ook grappig en eigenlijk ook wel weer logisch dat iemand in dit gat springt.

0 0 stem
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Tim Zunneberg
Tim Zunneberg
13 jaren geleden

Pierre,

Je hebt gelijk. Heel uitgebreid zijn de functionaliteiten in Tumblr nog niet. Maar het is wel een handige tool om snel (en goedkoop) zo’n verzamelpagina in mekaar te steken.
Overigens krijgt deze pagina binnenkort een definitief adres: brabantblogt.nl

Met vriendelijke groet,

Tim