TwitKu update

Twitku Classic - Klik voor grotere versie Twitku versie 2 - Klik voor grotere versie

Twitku heeft vandaag een update gekregen naar versie 2. En ik moet er nog effe aan wennen. TwitKu is de site die ik gebruik om snel even Twitter én Jaiku in de gaten te houden. Via TwitKu kan ik ze namelijk in één oogopslag naast elkaar zien en direct reageren als ik dat wil. Op zich zijn de nieuwe vensters in de nieuwe interface niet lelijk, maar ze zijn minder compact én de grote advertentie aan de rechterkant is veel storender dan de twee knoppen die er eerst stonden. Raar is ook de advertentie onder de schermpjes. Nou ja, zal wel een probleempje zijn met de schermresolutie die als uitgangspunt genomen is. Gelukkig is de “classic” versie ook nog gewoon beschikbaar dus kan ik nog rustig gebruik maken van de vertrouwde interface terwijl de ontwikkelaars de nieuw tweaken. Hoe dan ook een superhandige applicatie, ook wat betreft opbouw. De webpagina gebruikt namelijk javascript om de verbindingen met Twitter en Jaiku te maken. Dat betekent dat me de toename van het aantal gebruikers de belasting van de servers van de TwitKu-mensen niet (erg) toeneemt, de browser handelt het na het ophalen van de eerste pagina verder allemaal zelf af.