FeedBurner PRO nu gratis

Feedburner PRO - Klik voor grotere versie

Goed nieuws voor Feedburner gebruikers: na de overname door Google zijn de PRO-diensten (Totalstats en Mybrand) vanaf nu gratis beschikbaar. Beetje raar alleen dat je die handmatig voor elk van de feeds moet aanzetten, maar dat heb ik er wel voor over. Het levert gewoon net iets meer informatie over het gebruik van je RSS-feed op en als dat niets extra’s kost vind ik dat natuurlijk prima. Daarnaast heb ik me aangemeld voor de MyBrand optie. Uit de toelichting begrijp ik dat ik de feeds dan écht kan laten weergeven alsof ze hier van de site afkomstig zijn. Tot nu doe deed ik dat deels al via een redirect vanaf de server, maar dan kwam je toch altijd nog bij Feedburner uit. Ik heb nog steeds het vermoeden dat dat de reden is waarom bijvoorbeeld Google de site hier niet als een weblog herkend. Hoe dat MyBrand precies gaat werken weet ik nog niet, het is een aanvraag die via de mail moest. Ik laat het uiteraard wel even horen als het zover is.
(getipt door: Rev2.org)

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Edwin
15 jaren geleden

Die totalstats zijn handig voor mij, aan het ander heb ik weinig, zonder eigen domein….

maar het is een mooie tip…en een signaal dat ook deze tool op open gaat. Dat kunnen we alleen maar toejuichten natuurlijk!

Marc
15 jaren geleden

Pierre, ik had het gezien, goed nieuws hoor. Alleen weet ik niet of ik zit te wachten op een "migratie" van mijn feed. Althans, ik krijg de indruk dat ik dus mijn lezers naar een andere (eigen feed) moet sturen en overal waar mijn feed geregistreerd staat een wijziging moet doorgeven. Of zie ik dat verkeerd?

Pierre
15 jaren geleden

@Marc: ik weet nog niet precies hoe het gaat werken. Maar waarschijnlijk is het voor mij niet echt een wijziging.
Nu zit onder de RSS-knop bijvoorbeeld http://www.gorissen.info/Pierre/xml-r… en dat stuurt je dan door naar:
http://feeds.feedburner.com/ICT_en_On
ik neem aan dat dat laatste straks iets wordt in de trand van: http://feedburner.gorissen.info/ICT_e

En dan ga ik er eigenlijk vanuit dat Feedburner het oude adres doorstuurt naar het nieuwe, zoals ze ook aanbieden voor mensen die weg willen bij Feedburner.

Maar…eigenlijk weet ik het gewoon dus nog niet. Zodra ik de info binnen heb en kan overzien wat dit voor mijn feeds gaat betekenen laat ik het weten, en dan neem ik natuurlijk ook pas de beslissing over het al dan niet in gebruik nemen.

Pierre
15 jaren geleden

Overigens heeft het aanzetten van de PRO-statistieken wél tot gevolg dat Sharpreader alle oude items in de RSS-feed nu als gewijzigd ziet.

Marc
15 jaren geleden

@Pierre Ja, dat laatste zag ik net ook in BlogBridge waar al je postings weer als nieuw stonden vermeld.

Inderdaad prima manier, wel aanvragen My Brand, maar even uitzoeken wat de technische consequenties zijn. Ik heb met het redirecten nogal zitten stoeien via WordPress-plugins en pas eigenlijk voor zo’n nieuw projectje. We wachten even af.