Testing Operator11 – 2

 Gepubliceerd door om 22:18  Internet
jul 032007
 

Het is nu de beurt aan Willem Karssenberg om Operator te zijn. Je kunt hier meekijken de opname bekijken:
http://operator11.com/shows/1747/episodes/6016

operator 11 - Klik voor grotere versie

Dit was een nóg mooiere aflevering. Tijdens de uitzending kwam stefaninie binnen, zij zat in Hollywood bij Operator11 mee te kijken, stelde vragen aan ons en gaf toelichting bij onze vragen. Ik heb een korte clip gecaptured van de uitzending van Willem waarin stefaninie de studio laat zien en uitlegt wat een Tricaster is

video Quicktime versie (8,91MB – 2 minuten) video WMV versie (7,27MB – 2 minuten)

Note for self: volgende keer maar geen screengrabs meer maken met Manycam, levert wat kleine beeldjes op.

 Reacties uitgeschakeld voor Testing Operator11 – 2  Tags:

Testing Operator11

 Gepubliceerd door om 21:09  Internet
jul 032007
 
operator 11 - Klik voor grotere versie

De uitzending is inmiddels afgelopen. Mag maximaal 30 minuten duren. Maffe ervaring. Oh: in het begin hoor je trouwens heel veel ruis. Dat is omdat mijn microfoon niet goed ingesteld stond. Dat wordt tijdens de uitzending opgelost!
Jammer is dat de chatberichten die tijdens de live-uitzending wél in beeld getoond worden, niet mee opgenomen worden. De mensen die je ziet, zien die berichten namelijk wel en reageren daar op. Dat lijkt nu af en toe best raar.

Wat mag ik allemaal van jou weten?

 Gepubliceerd door om 16:37  Internet
jul 032007
 
Metadata - Klik voor grotere versie

OK, ik had gisteren gezegd dat ik er mee ging stoppen, maar ik kon het niet nalaten, toch nog één dingetje aan het Get My Package-script toe te voegen.
Je kunt er nu namelijk (bijna) elke willekeurige webpagina mee ‘inpakken’. Nou ja, niet echt inpakken, maar je krijgt wel altijd een Content Package terug dat je in Natschool, Moodle, LOREnet etc. kunt stoppen.

In het geval van de reeds eerder beschreven materialen van Flickr, Slideshare, Youtube en Zentation zit er ook daadwerkelijk een HTML-document in het package. Bij alle andere URLs zit er alleen een imsmanifest.xml bestand met metadata en de verwijzing naar die URL in het package. Goed genoeg om de link vindbaar te maken in LOREnet of Natschool (waarin je ook op metadata kunt zoeken) of om te uploaden en weer te geven in bijvoorbeeld Moodle.

Maar…de hoeveelheid informatie die ik dan kan laten zien is natuurlijk wel afhankelijk van de hoeveelheid informatie die in de webpagina beschikbaar is. En dat valt nogal eens tegen. Een titel is meestal wel uit een pagina te halen, maar zaken als ‘taal’, ‘auteur’, ‘trefwoorden’, ‘copyrightstatement’ zijn een stuk minder algemeen. Terwijl het bij de meest sites zo is dat je die informatie één keer invoert en dan ben je klaar. Zelfs als de omschrijving van een bericht overal hetzelfde is, dan heb ik daar bij het maken van een package nog meer aan dan wanneer hij gewoon ontbreekt.

Kijk eens op deze pagina en voer daar eens de url van je eigen weblog in. Vul dan alsjeblieft in ieder geval de op die pagina getoonde velden in (ook de optionele) en voeg de gegenereerde metadata toe aan het sjabloon van je weblog. Dat scheelt weer werk en maakt je materialen beter herkenbaar voor anderen. Dank je!

Tot slot: je leest vaak dat meta-tags in webpagina’s door zoekmachines genegeerd worden. Dat is ook vaak zo. Maar als startpunt voor het afleiden van formele metadata zijn ze nog steeds heel handig.

Enne: ik heb me kunnen inhouden, daarom ook geen lijst van weblogs die ik uitgeprobeerd heb met daarbij dan de vermelding wat er allemaal niet aanwezig was aan metadata.

FeedBurner PRO nu gratis

 Gepubliceerd door om 15:46  Internet
jul 032007
 
Feedburner PRO - Klik voor grotere versie

Goed nieuws voor Feedburner gebruikers: na de overname door Google zijn de PRO-diensten (Totalstats en Mybrand) vanaf nu gratis beschikbaar. Beetje raar alleen dat je die handmatig voor elk van de feeds moet aanzetten, maar dat heb ik er wel voor over. Het levert gewoon net iets meer informatie over het gebruik van je RSS-feed op en als dat niets extra’s kost vind ik dat natuurlijk prima. Daarnaast heb ik me aangemeld voor de MyBrand optie. Uit de toelichting begrijp ik dat ik de feeds dan écht kan laten weergeven alsof ze hier van de site afkomstig zijn. Tot nu doe deed ik dat deels al via een redirect vanaf de server, maar dan kwam je toch altijd nog bij Feedburner uit. Ik heb nog steeds het vermoeden dat dat de reden is waarom bijvoorbeeld Google de site hier niet als een weblog herkend. Hoe dat MyBrand precies gaat werken weet ik nog niet, het is een aanvraag die via de mail moest. Ik laat het uiteraard wel even horen als het zover is.
(getipt door: Rev2.org)