jul 022007
 

Je kunt je vanaf dit moment inschrijven voor de SURF Onderwijsdagen die plaats vinden op 13 en 14 november a.s. Vandaag is ook de Onderwijsdagen 2007 website de lucht in gegaan. Nog niet veel informatie op de site daar (uiteraard) want de programmacommissie is nog druk bezig met het programma.
Je kunt tot 1 september a.s. ook nog workshopbeschrijvingen indienen voor de preconferences. Zie daarvoor ook dit bericht.

jul 022007
 
zomaargasten - Klik voor grotere versie

Het was mijn eerste reactie tegen Willem Karssenberg na het bekijken van de eerste aflevering van Zomaargasten van gisterenavond: “hoe leg ik dit nou uit aan normale mensen?”. Je weet wel, mensen zoals in die Planet-reclame.
Nou ja, een poging dan, omdat het eigenlijk toch heel simpel is: bij Operator11 maak je een account aan en dan kun je je eigen ‘uitzending’ starten. Een beetje zoals bij ustream.tv, maar dan met een paar opvallende extra’s. Zo kun je vooraf aan je uitzending al filmclips opnemen of uploaden die je dan tijdens het uitzenden gemakkelijk kunt aanzetten. Als je wilt kun je zo dus bijvoorbeeld je eigen nieuwsuitzending maken waarbij je zowel presentator als regisseur bent.

Maar, je hoeft niet de enige presentator te zijn en kijkers hoeven niet passief te zijn/blijven. Zij kunnen deelnemer worden. En jij kunt dan als operator tijdens de uitzending het stokje doorgeven aan een van de andere deelnemers met microfoon en webcam. En die deelnemers kunnen dan ook al vooraf clips geüpload hebben. En zo kun je samen dus een live uitzending maken die ook opgeslagen worden en later nog beschikbaar is voor anderen om naar te kijken.
Wie wil dat nou? Goede vraag. Gisteren waren er in ieder geval voldoende mensen die naar de eerste aflevering van Zomaargasten wilden kijken en ook er aan wilden deelnemen. Erwin Blom heeft de reacties die via Twitter langs kwamen op Slideshare bijeen gezet.

Interessant ook de discussie onder het bericht bij Erwin Blom als het gaat over de mate van structuur en voorbereiding die zo’n uitzending hoort te hebben.
Behalve het soort TV 2.0 dat Zomaargasten is zie ik ook hier heel vele potentie in als het gaat om het ondersteunen van conferenties. Waarbij je dus niet alleen een tekstchat-optie aanbiedt, maar mensen op afstand een bijdrage kunt laten leveren aan de discussie of gewoon een vraag kunt laten stellen. Zonder dure specialistische software.

Is er iemand die een voorspelling durft te doen over wanneer dit ook Planet-klanten een te begrijpen concept wordt?

 Reacties uitgeschakeld voor Operator11 – hoe leg ik dit nou weer uit?  Tags:

Get My Package – versie 0.0.4

 Gepubliceerd door om 16:09  Leertechnologie
jul 022007
 
Zentation package - Klik voor grotere versie

Hoewel ik volgens de statistieken de enige gebruiker ben (is overigens niet erg), toch nog even een update met betrekking tot het Get My Package script. In versie 0.0.4 kun je nu URLs doorgeven die verwijzen naar: * 1 foto op Flickr, of 1 set met foto’s op Flickr (max. 100 foto’s worden verwerkt),
* 1 presentatie bij Slideshare,
* 1 video bij YouTube, of
* 1 presentatie bij Zentation.

In alle vijf de gevallen levert het dan een IMS Contentpackage op dat je in een leeromgeving kunt uploaden, of via LOREnet beschikbaar kunt stellen. Zo kun je nu dus Flickr-foto’s, Slideshare presentaties, YouTube filmpjes en Zentation presentaties vinden via LOREnet.nl
Voorlopig is dit daarmee ook even de laatste versie van het script. Uitbreiden met meer sites is natuurlijk mogelijk, maar ik denk dat eerst maar eens de discussie (intern en extern) gevoerd moet worden wát we nu eigenlijk beschikbaar willen stellen via LOREnet en hoe.