Get My Package – versie 0.0.4

 Gepubliceerd door om 16:09  Leertechnologie
jul 022007
 
Zentation package - Klik voor grotere versie

Hoewel ik volgens de statistieken de enige gebruiker ben (is overigens niet erg), toch nog even een update met betrekking tot het Get My Package script. In versie 0.0.4 kun je nu URLs doorgeven die verwijzen naar: * 1 foto op Flickr, of 1 set met foto’s op Flickr (max. 100 foto’s worden verwerkt),
* 1 presentatie bij Slideshare,
* 1 video bij YouTube, of
* 1 presentatie bij Zentation.

In alle vijf de gevallen levert het dan een IMS Contentpackage op dat je in een leeromgeving kunt uploaden, of via LOREnet beschikbaar kunt stellen. Zo kun je nu dus Flickr-foto’s, Slideshare presentaties, YouTube filmpjes en Zentation presentaties vinden via LOREnet.nl
Voorlopig is dit daarmee ook even de laatste versie van het script. Uitbreiden met meer sites is natuurlijk mogelijk, maar ik denk dat eerst maar eens de discussie (intern en extern) gevoerd moet worden wát we nu eigenlijk beschikbaar willen stellen via LOREnet en hoe.

0 0 stem
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
13 jaren geleden

Je biedt de mogelijkheid voor foto’s, video en presentaties, maar (nog) niet voor audio (en dat voor een podcaster!). Ik wilde dus de suggestie doen om ook divshare.com toe te voegen omdat je daar makkelijk en gratis o.a. audiobestanden kan neerzetten, waarbij divshare automatisch een mooie flashplayer biedt…. maar, tot m’n schrik kom ik er zojuist achter dat die site plat ligt. Hoop dat het van tijdelijke aard is, want ik heb daar nogal wat geparkeerd. Dat geeft dus ook gelijk het risico aan van het inzetten van third parties. Nu zal YouTube en Flickr niet zo snel verdwijnen, maar toch.

Pierre
13 jaren geleden

Het ontbreken van een optie voor audio komt waarschijnlijk omdat ik die eigenlijk nooit via een website beluister.
Overigens heb ik mijn eigen uitspraak alweer teniet gedaan door toch maar een 0.0.4.1 versie te maken. Die pakt (bijna) elke willekeurige webpagina die je wilt.
Bijna, want als iemand via http://www.trendmatcher.nl/ naar jouw site gaat dan lukt het natuurlijk niet (de URL geeft niet de daadwerkelijke pagina weer), maar als iemand naar bijvoorbeeld http://www.karssenberg.nl/weblog/2007… gaat, dan lukt het weer wel.
Het script pakt dan overigens niet écht de pagina in, het haalt er alleen de metadata uit, maar daar schrijf ik nog wel een aparte post over.