Zentation.com

 Gepubliceerd door om 15:12  Internet
jun 292007
 

In het kader van heel slimme tools, wil ik je toch zeker ook nog even wijzen op deze tip van Willem Karssenberg (die hem weer van Erwin de Vries heeft)

Zentation biedt je de mogelijkheid een filmpje dat je op Google Video hebt gezet en een presentatie die je op Slideshare gezet hebt aan elkaar te linken. Heel mooi! Ik vind de compacte viewer voor in blogs overigens veel mooier dan die voor een hele pagina.
Ga ik zeker uitproberen (een keer, binnenkort)

 Reacties uitgeschakeld voor Zentation.com  Tags:

Rondleiding in Second Life

 Gepubliceerd door om 14:56  Second Life
jun 292007
 
Rondleiding

Zojuist deelgenomen aan de rondleiding die door Digidoco georganiseerd werd op het Fontys eiland in Second Life. Tegelijkertijd geprobeerd een capture van het beeld op mijn laptop via Manycam te streamen naar ustream.tv. Dat is niet helemaal gelukt want de chatteksten blijken niet te lezen. Tijdens de rondleiding had ik mijn audio niet goed staan, dus kon ik geen achtergrond commentaar geven.
Nou ja, als je het toch nog wilt terug zien:
* Deel 1
* Deel 2
Op Flickr staan nog wat inworld foto’s.

Ik heb daarna nog even getest met audio, Manycam en Second Life in een wat andere setup, die opname staat hier. Helaas is ook die tekst niet leesbaar, al is de audio wel goed hoorbaar.
Kortom, nog niet ideaal.

Ustream.tv to the max

 Gepubliceerd door om 07:02  Internet
jun 292007
 
Mannycam - Klik voor grotere versie

Een van de dingen die ik bij de opening van het Fontys eiland in Second Life zonder succes geprobeerd heb is om voor het behind-the-scenes kanaal dat we via ustream.tv opgezet hebben gebruik te maken van een digital videocamera als inputbron (in plaats van de webcam die we nu gebruikt hebben). Die was niet via USB aangesloten, maar via Firewire. Om de een of andere reden was de camera gewoon niet zichtbaar als bron voor ustream.tv. Conreet betekende dat dat Adobe Flash de camera niet “zag”. Nou wist ik dat Hans Mestrum het programma WebcamMax gebruikte om de teksten van zijn Twitterfeed in ustream.tv in beeld te brengen én om zijn digitale videocamera op ustream.tv aan te sluiten. Het kon dus wel. Maar ja, dat was een niet-gratis toepassing, dus niet meteen eerste keus voor iets wat je incidenteel wilt doen. Maar via de ustream.tv website kwam ik ook bij Manycam.com. Een gratis tooltje, dat nog erg in ontwikkeling is blijkbaar, maar na download en installatie op mijn laptop meteen werkte. Het maakt een extra camera zichtbaar “Manycam Virtual Webcam”. Die stel je in voor ustream.tv en in Manycam heb je dan toegang tot verschillende echte en virtuele camera’s.
Lees verder….