m.gorissen.info

 Gepubliceerd door om 06:54  Internet
jun 282007
 
Mobile - Klik voor grotere versie
“Websites kiezen voor hun mobiele websites steeds vaker een url die begint met m.* en laten het toplevel-domein mobi links liggen.”

(bron)

Klopt. Ik vind het, zeker sinds ik zelf een pocket pc heb geen probleem om de site hier geschikt te maken voor mobiel gebruik, maar waarom ik daar een extra domein voor nodig zou moeten hebben snap ik ook niet. Om er nou voor te zorgen dat mensen gemakkelijker kunnen raden hoe ze de mobiele versie van deze site te zien krijgen hebben ik ook maar een subdomein http://m.gorissen.info/ aangemaakt. Doet niet veel, stuurt je browser gewoon door naar http://www.gorissen.info/Pierre/mobiel. Werkt ook gewoon met een normale browser, dus als je op de links klikt zie je meteen het verschil. Met http://www.gorissen.info/Pierre/full schakel je dan weer terug naar de normale versie. De hele kleine letters onder elk bericht zien er overigens op een PDA een stuk beter uit. Werkt ook met http://m.edukast.nl/ (oeps, werkt nog niet op de verkorte manier voor de Edukast, alleen nog via http://www.edukast.nl/mobile) al vraag ik me af of je (behalve als je wifi gebruikt) iets hebt aan de optie op je PDA podcasts te downloaden. Op de Edukast-website worden overigens nog niet alle niet mobile-safe links uitgefilterd. Zo zit er nog steeds de verwijzing naar de OPML-viewer op http://grazr.com/ in. Nog een beetje tweaken dus.

Maar het is hoe dan ook beter dan wanneer je BareSite gebruikt. Die dienst maakt het mogelijk elke willekeurige website mobiel te maken. Je kunt als site die waarschijnlijk gewoon links en rechts stylesheets verwijderd natuurlijk nooit op tegen een template dat speciaal voor mobiel gebruik ontworpen is. Bij de versie van deze site bij Baresite blijft er dan ook veel meer “rommel” over. Jammer vind ik dat ze bij hun webmaster-instructie nergens aangeven hoe je je pagina zo kunt maken dat Baresite beter kan herkennen wat wel te laten zien en wat niet. Haast alsof ze er vanuit gaan dat dat toch niet gedaan wordt.

Deel dit bericht:

  4 reacties aan “m.gorissen.info”

Reacties (4)
 1. Hoi Pierre,

  Op de "mobiele" ingang zie ik een OneStat logo. Die kun je dus niet (lekker) via je PDA opvragen.
  Daarom hebben we http://www.stats4pda.com opgezet. Bekijk maar eens!

  MrMovie is ook via de M op te vragen: http://www.mrmovie.nl/m
  (veel extra mogelijkheden volgen binnenkort).

  Groeten,

  Lucas

 2. Hoi Lucas,

  Het nadeel van gebruik van een aparte teller voor de mobiele versie is eigenlijk (inderdaad) ook meteen een voordeel: je ziet dan wel ook het mobiel gebruik beter.

  Ik heb als test even een account aangemaakt, maar er gaat wat mis in de code die gegenereerd wordt, er is nu een <!– achter de afbeelding zichtbaar. Die staat niet in het codefragment dat ik in de pagina geplakt heb, maar is blijkbaar het resultaat van wat het stats4pda.js.php script terug geeft.
  Als ik alleen het noscript-deel inplak is ook de <!– verdwenen.

 3. Overigens, die codefout is ook te zien op http://www.mrmovie.nl/m/ .

  En, gegeven het bericht hierboven, zou http://m.mrmovie.nl/ niet handiger zijn (in ieder geval een paar tekens korter).

 4. Dom, dom, dom, had ik natuurlijk eerst moeten testen….ook http://m.mrmovie.nl/ werkt namelijk gewoon. :-)

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.